ΚΚΕ: Η αταλάντευτη στήριξη των λαϊκών αγώνων απάντηση στα σχέδια του Κύρκου

Στο ΚΚΕ τονίζουν ότι, όπως χθες έτσι και σήμερα, ο Λ. Κύρκος αλλά και συνολικά ο χώρος των «μεταλλαγμένων κομμουνιστών και της ψευτοανανέωσης» τον οποίο εκφράζει αποδεικνύεται ότι σε όλες τις κρίσιμες για τον λαό και τον τόπο στιγμές ήταν και παραμένουν «φανατικοί εχθροί της λαϊκής ριζοσπαστικοποίησης και χειραφέτησης». Μάλιστα, προχωράνε και πιο πέρα, χαρακτηρίζοντας τον Λ. Κύρκο και τους ομοϊδεάτες του φορείς της ταξικής λαϊκής υποταγής και υποστηρικτές των στρατηγικών επιλογών και των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και του καπιταλισμού.
Ως εκ τούτου, εκτιμούν, είναι δικαιολογημένη η εμπάθεια που τρέφει ο Λ. Κύρκος για το ΚΚΕ, αφού πάντα βρισκόταν στην αντίπερα όχθη, όπως δικαιολογημένοι είναι και οι έπαινοι που δέχεται από διάφορους εκπροσώπους και υποστηρικτές της άρχουσας τάξης. Η Ιστορία όμως, τονίζουν στον Περισσό, όπως και η κοινωνική εξέλιξη είναι αμείλικτες και δεν δικαίωσαν ούτε πρόκειται να δικαιώσουν τους εκφραστές της ταξικής υποταγής. Αντίθετα θα καταδεικνύουν την ολοένα και μεγαλύτερη χρεοκοπία τους.
Τα στελέχη του ΚΚΕ εκτιμούν ότι η πρωτοβουλία Κύρκου εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο των επιτελείων της άρχουσας τάξης προκειμένου να επιτευχθεί μια «συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική» και να υπάρξει πιο συντονισμένη επίθεση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Γιʼ αυτόν τον λόγο, λένε, η πρωτοβουλία Κύρκου σχολιάστηκε εγκωμιαστικά από το πολιτικό προσωπικό και τα ποικιλώνυμα φερέφωνα της άρχουσας τάξης, τα οποία την είδαν ως χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την προώθηση της αντιλαϊκής της πολιτικής. Χαρακτηριστικό, τονίζουν, των προθέσεων του Λ. Κύρκου ήταν το ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου προπαγανδίστηκαν από τον ίδιο αλλά και από τον πρωθυπουργό ως ανάγκη η συνεννόηση και η «εθνική συναίνεση», η υποταγή δηλαδή του λαού σε μια πολιτική που καρατομεί τα δικαιώματά του για χάρη της κερδοφορίας της πλουτοκρατίας.
Η προσπάθεια προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής μέσω της συναίνεσης φάνηκε, λένε, καθαρά από το ότι ο Λ. Κύρκος στην ομιλία του αναπαρήγαγε αυτούσια την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της πλουτοκρατίας, λέγοντας ότι «πρέπει όλοι να αποδεχθούμε τις επιβαλλόμενες θυσίες» και εμφανίζοντας το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ ως ένα σχέδιο που αναδιανέμει τον πλούτο προς όφελος του λαού.
Το ΚΚΕ, τονίζουν, βρίσκεται στον αντίποδα όλων αυτών των σχεδίων και στηρίζει σταθερά τους λαϊκούς αγώνες που αναπτύσσονται, ενώ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του να μην περάσουν στον λαό πρωτοβουλίες όπως αυτή του Λ. Κύρκου, αφού εάν περάσουν η προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων θα είναι ευκολότερη. Άλλωστε, υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά, ο Λ. Κύρκος φρόντισε να εκφράσει την εχθρότητά του σε όσους κινητοποιούνται και αντιστέκονται, αφού χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις «πολεμικά σαλπίσματα που ηχούν ως ύβρεις» σε μια «χώρα που επουλώνει τις πληγές της από έναν αδικαίωτο εμφύλιο πόλεμο». Μάλιστα ζήτησε από την πλειοψηφία του λαού να αυτοχειριαστεί και να γίνει εγγυήτρια δύναμη της «εσωτερικής ειρήνης, που θα απορρίψει τους νεοζαχαριαδικούς τυχοδιωκτισμούς», φωτογραφίζοντας με την έκφραση αυτή την πολιτική που ακολουθεί η ηγεσία του ΚΚΕ.
Ο Περισσός ξεκαθαρίζει ότι δεν πτοείται από τέτοιου είδους επιθέσεις, θα συνεχίσει την αυτόνομη δράση του μακριά από σενάρια συνεργασιών, ενώ σήμερα δίνονται στη δημοσιότητα οι τελικές εκτιμήσεις της Κεντρικής Επιτροπής για τα αποτελέσματα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, όπου σημειώθηκε μια οριακή μείωση των ποσοστών του ΚΚΕ.


Σχολιάστε εδώ