Έρχεται στην Αθήνα

ΣΤΗ λεπτότερη και βεβαίως κρισιμότερη φάση τους εισέρχονται στις επόμενες μέρες οι εξελίξεις στο Κυπριακό. Η τουρκική πλευρά τεντώνει και πάλι το σκοινί, εν όψει των λεγόμενων εντατικών διαπραγματεύσεων με ολοήμερες συναντήσεις του Προέδρου Χριστόφια με τον κατοχικό ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Ενδεικτικό της κρισιμότητος είναι και το γεγονός ότι ο κύπριος Πρόεδρος ζήτησε διακοπή των επαφών μετά το πρώτο τριήμερο, προκειμένου να έλθει στην Αθήνα για διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, με την οποία και θα συζητήσει τις ανυποχώρητες «κόκκινες γραμμές».
Ενώ ο Ταλάτ την Πέμπτη πήγε στην Άγκυρα όπου μίλησε σε ειδική σύσκεψη των τούρκων πρέσβεων που συνεκλήθη από τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών και συναντήθηκε για περίπου δυο ώρες με τον τούρκο πρωθυπουργό, από τον οποίο κι έλαβε νέες οδηγίες για το Κυπριακό, στο οποίο η Άγκυρα ετοιμάζει «σημαντικούς ελιγμούς», όπως αναφέρει έκθεση προς το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών.
Εκτός από τον Ταλάτ, τη συγκέντρωση των πρέσβεων της Τουρκίας προσεφώνησε και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, που στη συνέχεια είχε κρίσιμες επαφές με τον ομόλογό του της Τουρκίας, προς τον οποίο διεβίβασε την επιθυμία της Κοινότητος για επίσπευση των διαδικασιών επιλύσεως του Κυπριακού.


Σχολιάστε εδώ