Τα μυστήρια του Ελληνικού

Μια συνάντηση την οποία οι δύο πλευρές επιμένουν να χαρακτηρίζουν τυχαία και να την περιορίζουν στα όρια μιας κοινωνικής συναναστροφής, αφού ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει στο Ελληνικό ολιγοήμερες διακοπές, ενώ εκεί βρίσκεται το πατρικό σπίτι του Δ. Αβραμόπουλου και ο ίδιος πάει συχνά.

Αλλά ακριβώς αυτά τα στοιχεία είναι που κάνουν τους… υποψιασμένους να μη θεωρούν καθόλου τυχαία αυτήν τη συνάντηση και -αντίθετα- να την εντάσσουν σε σενάρια από πιθανά έως… απίθανα.

Δηλαδή, λένε, αφού ο Παπανδρέου γνώριζε ότι το Ελληνικό είναι το χωριό του Αβραμόπουλου όπου πάει συχνά, συνεπώς ήταν πιθανότατο να τον συναντήσει εκεί, τότε γιατί επέλεξε εκεί να κάνει τις πρωτοχρονιάτικες διακοπές του κλείνοντας δωμάτια (τρία έκλεισε στον ξενώνα «Ελαιώνας», σε άλλο φυσικά όνομα…) σε ξενώνα που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα απ’ το σπίτι του;

Συνεπώς, επιμένουν, η συνάντηση μόνο τυχαία δεν ήταν.

Αν και υπάρχει κι ο αντίλογος, ότι δηλαδή αν συνέβαινε κάτι «μυστήριο» δεν θα διάλεγαν το σπίτι του Αβραμόπουλου, όπου θα ήταν σίγουρο ότι θα μαθευτεί η όποια συνάντηση…

Αλλά ερωτήματα υπάρχουν και για τη δημοσιοποίηση της συνάντησης. Όλα δείχνουν πως έγινε απ’ τους συμμετασχόντες.

Γιατί να δημοσιοποιηθεί; Ποια μηνύματα ήθελαν να στείλουν; Και σε ποιους; Και η κάθε πλευρά είχε τους δικούς της λόγους να βγει προς τα έξω η συνάντηση. Για τις… υπόγειες γραμμές που υπάρχουν.

Και κάτι άλλο.

Αν η συνάντηση ήταν καθαρά κοινωνικού περιεχομένου, όπως επιμένουν οι δύο πλευρές, τότε γιατί διήρκεσε κοντά… τρεις ώρες;

Τρεις σχεδόν ώρες όχι απλώς φτάνουν και περισσεύουν για να… κεραστεί ο πρωθυπουργός τσάι του βουνού, όπως έλεγαν οι σχετικές πληροφορίες απ’ το πρωθυπουργικό περιβάλλον, αλλά προσφέρονται και για σενάρια πολύ πέραν ενός… απλού τσαγιού!

Αν μάλιστα αληθεύουν άλλες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες Αβραμόπουλος και Παπανδρέου αποσύρθηκαν μόνοι τους για πολλή ώρα στο γραφείο του στελέχους της ΝΔ, τότε το… κοινωνικό στοιχείο εκ των πραγμάτων ξεπερνιέται, έρχεται σε δεύτερη μοίρα!

Σίγουρα δε το πολύωρο της συνάντησης παραπέμπει σε συζήτηση εφ’ όλης σχεδόν της πολιτικής ύλης, που έτσι κι αλλιώς είναι πλούσια. Απ’ την οικονομική κρίση, το νέο εκλογικό σύστημα, τη διοικητική μεταρρύθμιση, τις εξεταστικές, την περί συναίνεσης φιλολογία, την παρέμβαση Μητσοτάκη, μέχρι τα… Προεδρικά!

Μάντεψε, Αντώνη…

Και το τελευταίο δεν το επικαλούμαστε τυχαία…

Να διευκρινίσουμε πάντως ότι η συνάντηση δεν ήταν σε γνώση του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, ο οποίος όλως τυχαίως (!) βρισκόταν λίγα χιλιόμετρα παραπέρα, στο χωριό Καρύταινα!

Μάλιστα ορισμένες πληροφορίες έκαναν λόγο και για άλλη συνάντηση, των τριών τους, ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από καμιά πλευρά…

Αυτό που επιβεβαιώνεται είναι το ότι ο Αβραμόπουλος και ενώ συζητούσε με τον Γιώργο τηλεφώνησε στον Σαμαρά και του είπε:

– Μάντεψε Αντώνη, με ποιον είμαι παρέα εδώ, στο σπίτι μου. Με τον Γ. Παπανδρέου!

Δεν καταφέραμε πάντως να μάθουμε αν μετά απ’ αυτήν την ενημέρωση ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να μιλήσει με τον πρωθυπουργό…

Αυτό που μάθαμε είναι ότι ο Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον Αντ. Σαμαρά σε συνάντηση που είχαν στη Ρηγίλλης, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, μετά την επιστροφή τους στην Αθήνα, για το περιεχόμενο της συζήτησής του με τον πρωθυπουργό.

Αλλά… αν η συνάντηση ήταν καθαρά κοινωνική, τότε προς τι η ενημέρωση;

Και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο… περίπλοκα μετά από ένα σενάριο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» και σύμφωνα με το οποίο:

= Ο Γ. Παπανδρέου βολιδοσκόπησε τον Δημ. Αβραμόπουλο αν η ΝΔ θα ήθελε να ψηφίσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ κάποιο άλλο πρόσωπο

αντί του Κάρολου Παπούλια για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, προτείνοντάς του μάλιστα προς τούτο δύο ονόματα απ’ τον χώρο της ΝΔ κι ένα όνομα απ’ τον χώρο του ΠΑΣΟΚ!

Κατά το ρεπορτάζ του περιοδικού πάντα, ο Αβραμόπουλος επεσήμανε στον Παπανδρέου ότι η ΝΔ έχει πρώτη προτείνει την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια και δεν σκοπεύει να αλλάξει θέση.

Πάντως αυτή η ανάμειξη και προεδρικών σεναρίων στην έτσι κι αλλιώς μυστηριώδη συνάντηση εντείνει τη σχετική φημολογία και σεναριολογία ότι μόνο τυχαία δεν ήταν και ίσως να σημαίνει κάτι σημαντικό, που θα το δούμε στο μέλλον…

Παπούλιας: Δεν αλλάζω θέση…

Σημειώνουμε πάντως ότι κορυφαία προσωπικότητα που έχει πολύ φιλικές σχέσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπόψη του οποίου θέσαμε το παραπάνω ρεπορτάζ, αφού μας τόνισε ότι δεν σχολιάζει ρεπορτάζ, μας επεσήμανε με νόημα:

– Ο Πρόεδρος θέλει και μάλιστα πάρα πολύ την επανεκλογή του και δεν πρόκειται να κάνει πίσω…


Σχολιάστε εδώ