«Πρόταση διαρκείας» από Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη για «Ελευθεροτυπία»

Οι κρούσεις φαίνεται πως έγιναν εδώ και καιρό προς την οικογένεια Τεγόπουλου, με τη Μάνια Τεγοπούλου να δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει τα περί πώλησης. Και φαίνεται πως υπήρξε ο συνδυασμός, από την πλευρά της ιδιοκτησίας, των πρόσφατων εξελίξεων στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» με την πρόταση των δύο επιχειρηματιών. Ενδιαφέρον για τη Χ. Κ. Τεγόπουλος, εκτός από το δίδυμο Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη, δείχνει και κυπριακό fund τραπεζών, με τη συμμετοχή και μεγάλης ξένης τράπεζας. Το τραπεζικό σχήμα έχει και ελληνική έκφραση, καθώς μεταξύ τους βρίσκεται και «πράσινος» τραπεζίτης, με εκπροσώπηση και στην Κύπρο, κάτι που ενεργοποιεί ακόμη περισσότερο τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, ο οποίος και παρακολουθεί στενά τις διεργασίες στον Νέο Κόσμο, έχοντας πάντοτε τον τρόπο να παρέμβει. Συζητήσεις για την «Ελευθεροτυπία» γίνονται και εντός της κυβέρνησης, ενώ τη γνώμη κυβερνητικών στελεχών ζήτησαν και οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες. Πάντως, από πολύ κοντά παρακολουθεί τις εξελίξεις και ο Όμιλος Βαρδινογιάννη.
Λαυρεντιάδης – Κυριακίδης:
«Τα πάντα, όλα»
«Είμαστε η διάδοχη κατάσταση στα ΜΜΕ», είναι η θέση που εκφράζει το επιχειρηματικό δίδυμο των Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη. Ο… τυφώνας που δημιούργησαν εξακολουθεί να σαρώνει τα ΜΜΕ, δημιουργώντας ερωτήματα για τις προθέσεις τους και την αποτελεσματικότητα των κινήσεών τους. Για παράδειγμα, η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ανταγωνίζεται κάθε Κυριακή το «Θέμα». Ο Πέτρος Κυριακίδης αποφάσισε να κάνει δύο μεγάλες κινήσεις στα media αγοράζοντας το 12,53% του Πήγασου και το 10,14% της Χ. Κ. Τεγόπουλος, διευρύνοντας έτσι τον κύκλο συμφερόντων των δύο ανδρών, που ξεκινάει από τα φάρμακα, επεκτείνεται στα βιολογικά προϊόντα, διαπερνά τον Ολυμπιακό και τον τραπεζικό τομέα, και καταλήγει στα media.
Συνολικά, ο Π. Κυριακίδης εξασφάλισε δάνειο 26 εκατ. ευρώ για να προχωρήσει στη διπλή αγορά των μετοχών στη Χ. Κ. Τεγόπουλος και στον Πήγασο. Η ΝΕΠ Εκδόσεις προέκυψε από τη συγχώνευση των εταιρειών ΚΥΚΑ, Ημερήσιος Τύπος, Daily Press, Ημεροσκόπος και MYENPI. Στη ΝΕΠ Εκδόσεις πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Πέτρος Κυριακίδης, αντιπρόεδρος ο Μιχάλης Κυριακίδης και μέλος η Αρετή Σιδηροκαστρίτου.
Μετά και τις τελευταίες κινήσεις, η διάρθρωση των συμμετοχών των Λ. Λαυρεντιάδη, Π. Κυριακίδη και του γιου του, Γιώργου Κυριακίδη, σε media, αθλητισμό και τράπεζες έχει ως εξής:
Λαυρέντης Λαυρεντιάδης
– Πήγασος 12,22%. Ο Πήγασος εκδίδει το «Έθνος», το «Έθνος της Κυριακής», το «Θέμα» (70%), την «Ημερησία», την «Goal News» και έχει τους σταθμούς Θέμα (50%) και Sentra (100%) και το 26,82% του Mega.
– Αθλητισμός: ΠΑΕ Ολυμπιακός (9,9%), Θρύλος ΑΕ (RED Land 10% ), Καραϊσκάκη ΑΕ (50%).
– Τράπεζες: Proton Bank (31,31%).
Πέτρος Κυριακίδης
– Πήγασος (ΝΕΠ Εκδόσεις 12,53%).
– Χ. Κ. Τεγόπουλος (ΝΕΠ Εκδόσεις 10,14%).
– Εφημερίδες: «Athens News», «Espresso», «Espresso Κύπρου», «Σφήνα», «City Press» (και Λαυρεντιάδης). – Περιοδικά: «Free», «Μπομπ ο Σφουγγαράκης», «Jolie», «Olive».
Γιώργος Κυριακίδης
Εφημερίδες: «Ισοτιμία».
– Ραδιόφωνο: Flash (100%), ΣΚΑΪ 100,3 (10%), RED (10%).
– Τηλεόραση: Sport TV (ΔΕΚΑ, ΣΚΑΪ TV 10%).
• Έλεγχο στα οικονομικά της εταιρείας με το 10,14% θα μπορεί να ζητάει για τη Χ. Κ. Τεγόπουλος η πλευρά του Πέτρου Κυριακίδη.

RΤο ενδεχόμενο να εκδώσει εφημερίδα μεγάλο ΙΕΚ της χώρας σε συνεργασία με γνωστό δημοσιογράφο ακούγεται έντονα τις τελευταίες μέρες.


Σχολιάστε εδώ