Η Πρετεντέρειος Δημοκρατία

Διάβασα σχόλια του σοβαρού και μεγαλοδημοσιογράφου κ. Πρετεντέρη με τίτλο «Μαθήματα πατριωτισμού», ο οποίος βεβαίως δικαιούται να έχει λόγο επί παντός θέματος της επικαιρότητος και να σχολιάζει και να κριτικάρει προς πάσα κατεύθυνση.
Του το αναγνωρίζουμε. Άλλωστε αυτό είναι Δημοκρατία. Όμως ο ίδιος δεν αναγνωρίζει στους οιουσδήποτε πολίτες το δικαίωμα να κάνουν το ίδιο στα γραφόμενα μιας κυρίας ονόματι Δραγώνα, και μάλιστα μη ιστορικού, όπως πληροφορήθηκα, για ιστορικά θέματα τεράστιας σημασίας που αφορούν την Ελλάδα.
Γιατί όταν ο ίδιος στο σχόλιό του γράφει ότι «ουσία της Δημοκρατίας (…) είναι η ανοχή σε όσα μας βρίσκουν ριζικά αντίθετους και η αποδοχή ακόμη και του λάθους», πώς από την άλλη μεριά ονομάζει τους πολίτες που κρίνουν τα υποστηριζόμενα από την εν λόγω κυρία ακροδεξιούς, ακροδεξιούς της ακροαριστεράς, όχλο, κ.λπ., τους δε συναδέλφους του δημοσιογράφους που γράφουν σχετικά σαλτιμπάγκους της δημοσιογραφίας;
Όμως αν ήταν προσεκτικός και διάβαζε τις ανακοινώσεις των ακαδημαϊκών στην Ολομέλεια της Ακαδημίας που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, αλλά και του καθηγητή κ. Θεόδωρου Ανδρεάκου, θα έβλεπε ξεκάθαρα, όπως γράφει, ότι «κανείς δεν θα ασχολείτο με την κ. Δραγώνα και τις απόψεις της αν ο πρωθυπουργός της χώρας δεν τη διόριζε ειδική γραμματέα του Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων στο υπουργείο Παιδείας». Και αυτός ακριβώς είναι ο κίνδυνος για την παιδεία μας και τα παιδιά μας. Εξ ου λοιπόν οι αντιδράσεις επιφανών πολιτών και καναλιών.
Άραγε ο κ. Πρετεντέρης έχει διαβάσει ποτέ τι λέει το Σύνταγμα της χώρας μας στο σχετικό άρθρο 16 για την παιδεία των Ελλήνων; Ευκαιρία λοιπόν να του το γνωρίσουμε. Γράφει: «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό (…) την ανάπτυξη Εθνικής και Θρησκευτικής συνειδήσεως των Ελλήνων…». Τον ρωτούμε ως πολυπράγμονα ευθέως:
Δεν θεωρεί ότι στη θέση αυτήν του υπουργείου Παιδείας πρέπει να τοποθετηθεί επιστήμονας με ξεκάθαρες απόψεις και θέσεις υπέρ της Ελλάδος, της ελληνικής φυλής και του ελληνικού πολιτισμού, ώστε να διαμορφώσει εν πολλοίς την εθνική και θρησκευτική συνείδηση των ελληνοπαίδων της επόμενης γενιάς, όπως προβλέπει το Σύνταγμα; Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να γνωρίσει στους έλληνες πολίτες μέσω της στήλης της εφημερίδας του ποιες είναι οι θέσεις του επ’ αυτών. Ελπίζω να έχει την ευαισθησία ενός δημοκρατικού μη σαλτιμπάγκου δημοσιογράφου και να το πράξει. Ίδωμεν.
Ζερβός Κων/νος
Γ. Γ. Φίλων Εθνικής Αντίστασης


Σχολιάστε εδώ