Η ιθαγένεια στους μετανάστες είναι διάλυση της εθνικής μας ταυτότητας

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια ευαίσθητη γεωπολιτική θέση. Είναι περιοχή μεταναστευτικών ρευμάτων. Αντιμετωπίζει την επεκτατική απειλή του νεοοθωμανισμού της Άγκυρας, η οποία ελέγχει τα Βαλκάνια με το «μουσουλμανικό τόξο» και επιδιώκει να αναστήσει τα «οθωμανικά Βαλκάνια». Η Ελλάδα είναι το εμπόδιο. Στέλνει σωρηδόν πληρωμένους λαθρομετανάστες καθημερινώς. Η αυθάδης προκλητικότητα της Τουρκίας με την επεκτατική διάθεση βρίσκει έδαφος στην εθελοτυφλία των ελλήνων κυβερνώντων. Είναι δυνατόν να θέλουν να χορηγήσουν την ελληνική ιθαγένεια χωρίς μελέτη και όρους στους μετανάστες; Είναι δυνατόν Έλληνες που αγαπούν την πατρίδα, την ελευθερία, τη δημοκρατία να θέλουν τη δημογραφική αλλοίωση σήμερα και αύριο τη διάλυσή της; Είναι υποταγμένοι στη θεωρία του Κίσινγκερ, στην παγκοσμιοποίηση, στη νέα τάξη (αταξία) πραγμάτων, στην πολυπολιτισμικότητα, στην ισοπέδωση των πάντων; Η απόδοση της ιθαγένειας στους μετανάστες είναι ελληνική πρωτοτυπία πανευρωπαϊκώς. Σπεύδουν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για να ετοιμάσουν τους εκλογικούς καταλόγους μέχρι 30 Ιουνίου για τις δημοτικές εκλογές και «Καποδίστρια 2». Όλα για την ψηφοθηρία. Αργότερα θα έχουν και το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι» και οι σημερινοί μετανάστες θα μας διοικούν. Είναι το πλέον σοβαρότατο, επικίνδυνο, μη αναστρέψιμο θέμα. Μας προβληματίζει για το εγγύς μέλλον.
Υπάρχει ισχύουσα νομοθεσία περί ιθαγένειας: «Να συμπληρώσει ο υποψήφιος 10 χρόνια μονίμου παραμονής στην Ελλάδα, να έχει ελληνική συνείδηση και ελληνική παιδεία», ό,τι ισχύει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η παραχώρηση της ιθαγένειας δεν είναι θέμα φιλανθρωπίας και δεν παίζουμε με την εθνική μας ταυτότητα γιατί θα μας εκδικηθεί στο μέλλον.
Είναι περί τα 4 εκατομμύρια, το 40%, οι ξένοι στην Ελλάδα. Πώς θα γίνει η ένωσή τους, η ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία χωρίς μελέτη και τόσο βεβιασμένα; Δεν θα αφομοιωθούν αλλά θα δημιουργήσουν γκέτο. Κατά τον Χάντινγκτον, δεν θα έχουμε «σύγκρουση πολιτισμών» αλλά «σύγκρουση θρησκειών». Δεν δίδουν την ελληνική ιθαγένεια στους παλιννοστούντες ομοθρήσκους Ποντίους από την πρώην ΕΣΣΔ που επί σειράν ετών βρίσκονται στην Ελλάδα. Στους Βορειοηπειρώτες με ελληνική συνείδηση και ίδια πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Δεν δίδουν το δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς αποδήμους αδελφούς μας που είναι «Έλληνες» περισσότερο από εμάς. Και θα δώσουν την ιθαγένεια στους μετανάστες που δεν είναι ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά από την Ασία, ετερόδοξοι, μουσουλμάνοι το θρήσκευμα;
Θα ζητήσουν την επανάκτηση και οι 40.000 μουσουλμάνοι που τους έχει αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια κατά το άρθρο 19 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας του 1955. Οι Τούρκοι βλέπουν γρήγορα την «Τουρκική Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης». Υψώνουν συνεχώς μιναρέδες, ένδειξη πολιτικής εξουσίας και όχι θρησκευτικής. Η Θράκη είναι το τελευταίο ανάχωμα στην τουρκική επεκτατικότητα, όχι μόνον της Ελλάδος αλλά ολοκλήρου της Ευρώπης. Υπάρχουν στη Θράκη 130.000 μουσουλμάνοι έλληνες υπήκοοι και όχι Τούρκοι.
Κύριε πρωθυπουργέ, μην παραποιείτε τη Συνθήκη της Λωζάννης.
Εάν συγκατατεθούν οι κυβερνώντες στη νομοθεσία αποδόσεως ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες, όποιος κι αν είναι ο αριθμός, θα έχουμε επικίνδυνες εκπλήξεις και όχι μόνον στην ελληνική πληθυσμιακή ομοιογένεια. Ας το σκεφτούν πολύ καλά. Ο ελληνικός λαός μένει πάντα αδούλωτος, ανυπότακτος στα εθνικά θέματα, πάντα ενωμένος και έτοιμος να αντιδράσει.
Όχι στην αλλοίωση της εθνικής ελληνικής δημογραφικής μας ταυτότητας και στις προαιώνιες αξίες, με τις οποίες έχουμε γαλουχηθεί. Στις τελευταίες εκλογές οι 160 βουλευτές πήραν την εντολή να κυβερνήσουν υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα του ελληνικού λαού και όχι να εκποιήσουν την Ελλάδα μας.
Μοναδικό φαινόμενο στην Ελλάδα. Πανεπιστημιακοί καθηγηταί να θέλουν την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων και ακόμη είναι εν ενεργεία. Αυτοί υπηρετούν τους νόμους του Συντάγματος ή ξενοκίνητες κατευθύνσεις; Μεγαλύτερο πρόβλημα από την οικονομική κρίση είναι η απαξίωση των αξιών, των θεσμών, των εθνικών συμβόλων, που μαζί και με τη βαθιά ιστορική γνώση συνιστούν την ελληνική μας ταυτότητα.
Γιατί όλα αρχίζουν από την Ελλάδα την προγραμματισμένη εφαρμογή τους; Εδώ βρίσκουν τους κατάλληλους καιροσκόπους; Επιδιώκουν να εξαφανίσουν τους εθνικούς στόχους, τα εθνικά ιδεώδη, τη φιλοπατρία, τους οραματισμούς και στόχους των νέων. Διορίζουν στο υπουργείο Παιδείας τη Θάλεια Δραγώνα, η οποία ισχυρίζεται ότι «δεν είμαστε Έλληνες και Έλληνες μας ονόμασαν οι ξένοι το 1821». Εάν εκείνη δεν είναι Ελληνίδα, δεν έχει δικαίωμα να είναι επί της εκπαιδεύσεως των Ελληνοπαίδων στο υπουργείο Παιδείας. Όταν τον εθνικό μας ύμνο τον αποκαλεί «πατριδοκαπηλικό ύμνο», τι κατευθύνσεις θα δώσει προς διδασκαλία των μαθητών;
Οι εχθροί του ελληνικού έθνους ελλοχεύουν μέσα στην κοινωνία μας και εργάζονται για την εθνική μας αποσταθεροποίηση.
Ήρθε η ώρα, Συνέλληνες, να αφυπνιστούμε υπέρ πατρίδος, να δραστηριοποιηθούμε και να αντιδράσουμε στις ανθελληνικές συνειδήσεις ατόμων που θέλουν την άλωση της ελληνικής μας ταυτότητας και αυτής της ίδιας της Ελλάδος.

Αιμιλία Λαδοπούλου
Επίτιμος πρόεδρος Ενώσεως Κομοτηναίων, αντιπρόεδρος Εθνικής Ενώσεως
Βορείων Ελλήνων


Σχολιάστε εδώ