άλλες τυπολογίες

• Αν και πολλοί πιστεύουν πως «η δουλειά στον Alpha χάλασε», η στήλη γνωρίζει πως πρέπει να αναμένονται εξελίξεις ως τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου. Υπομονή.
•Κινητικότητα γύρω από τον τίτλο του «Καρφιού». Κρούσεις προς την οικογένεια του Ν. Κακαουνάκη έχουν γίνει από τρεις διαφορετικές πλευρές, ενώ ενδιαφέρον δείχνει και το δίδυμο Λαυρεντιάδη – Κυριακίδη.
•Συνεχίζεται η ακρόαση μαρτύρων από την Εισαγγελέα Παναγιώτα Φάκου επί των καταγγελιών για την ΕΡΤ. Παράλληλα, ο φάκελος για τη δορυφορική ΕΡΤ διαβιβάστηκε στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

***

RΑρχαιρεσίες το επόμενο διάστημα και στην ΕΙΗΕΑ. Η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων θα πρέπει να εκλέξει νέο μέλος στη θέση του εκλιπόντος Χρήστου Λαμπράκη. Θα έχει ενδιαφέρον αν στη διαδικασία αυτή, όποτε οριστεί, θα λάβει μέρος και ο Θ. Αλαφούζος, που είχε συγκρουστεί ανοικτά με την ΕΙΗΕΑ για την υπόθεση του 2%. Πάντως από την πλευρά του ΔΟΛ διαφαίνεται διάθεση συνεννόησης.
RΤο τρίτο ημίχρονο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα και τα νέα στοιχεία για τους «στημένους» αγώνες ποδοσφαίρου θα συζητηθούν στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky «Η Δίκη» (Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010 στις 23.00) την οποία παρουσιάζει ο Κυριάκος Θωμαΐδης. Καλεσμένοι θα είναι ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας του ΟΣΦΠ Παναγιώτης Κελεσίδης, ο πρώην διεθνής διαιτητής Μιχάλης Γερμανάκος και ο δημοσιογράφος Θάνος Μπλούνας.

ξΚαι η γερμανική διοίκηση του ΟΤΕ τάσσεται υπέρ της διανομής του φάσματος συχνοτήτων στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για ανάπτυξη νέων υπηρεσιών. Για τον λόγο αυτό ζητείται από την κυβέρνηση άμεση αναδιανομή των συχνοτήτων που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
RΣυγχώνευση στη «Ναυτεμπορική». Το υπουργείο Οικονομίας ενέκρινε τη συγχώνευση των εταιρειών Αίμος Ανώνυμη Εταιρεία Συμβούλων Επενδύσεων – Εκδόσεων Δημοσιότητας και Γραφικές Τέχνες – Αφοί
Αθανασιάδη με την απορρόφησή τους από τη «Ναυτεμπορική».

RΠράσινο φως για την ανανέωση των αποκλειστικών συμβάσεων στην ΕΡΤ ΑΕ έδωσε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας την περασμένη Δευτέρα. Δεν έγινε ωστόσο εφικτό να εγκριθεί και το ύψος των αμοιβών στους περίπου 80 εργαζομένους που διαθέτουν αποκλειστική σύμβαση με την κρατική τηλεόραση. Πολλά μέλη του ΔΣ, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν χρόνο προκειμένου να γίνει καλύτερος έλεγχος στα ονόματα που εγκρίθηκαν και στις θέσεις που καλύπτουν, ενώ ανοιχτό μένει το ζήτημα της μείωσης των αμοιβών. Σημειώνεται ότι στην πρώτη εισήγηση προβλεπόταν πως στους έχοντες αποκλειστική σύμβαση θα υπάρξει μείωση αποδοχών στο επιπλέον ποσόν που λαμβάνουν από 7% έως και 15%, γεγονός που είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Τελικά οι αποκλειστικές συμβάσεις ανανεώθηκαν για ένα μόνο εξάμηνο και όχι για ολόκληρο το έτος, ενώ υπάρχει πάλι πρόταση για μείωση από 5% μέχρι και 20%. Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στη συνεδρίαση της Δευτέρας του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ.

RΣημαντική συνεισφορά του Ομίλου NetMed στα οικονομικά της Forthnet. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Όμιλος NetMed το 2009 εμφανίζει κέρδη που αγγίζουν τα 35 εκατ. ευρώ.
RΕπτά μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του «Ξένιος» στα Άνω Λιόσια και παρά τα δικαστήρια, τις μηνύσεις, τις ενημερώσεις υπουργών και συνδικαλιστών, κανείς δεν έχει παρέμβει μέχρι σήμερα. Οι εργαζόμενοι, που έκαναν γιορτές χωρίς δώρο, ετοιμάζονται για νέες ενέργειες, αλλά η υπόθεση πλέον είναι απαράδεκτη για τους θεσμούς και τους πολιτικούς.
RΣτις 13 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ. Θα συζητηθεί και το πλαίσιο για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των τεχνικών στη ραδιοφωνία.
RΤέλος η Ιmako από το Χρηματιστήριο και επισήμως. Την περασμένη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, διαγράφηκαν οι μετοχές της εταιρείας Ιmako Media ΑΕ ΜΜΕ από το Χρηματιστήριο Αθηνών, οι οποίες τελούσαν υπό καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 535/28.12.2009 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
RAuto Τρίτη ονομάζεται η νέα εταιρεία του Πέτρου Τριανταφύλλη. Το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σε 60.000 ευρώ και στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο μετέχουν οι Π. Τριανταφύλλης, Δανάη Τριανταφύλλη και Δάφνη Τριανταφύλλη.

***

RΣτο Mega άρχισαν να σκέφτονται οικονομίες για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Έτσι θα πολλαπλασιαστούν οι επαναλήψεις των ελληνικών σειρών μέχρι τον Φεβρουάριο και δεν αποκλείεται να κρατηθούν στην καβάντζα σειρές που ήταν προγραμματισμένες να βγουν στον αέρα, όπως η αστυνομική του Πάνου Κοκκινόπουλου «Ο τρίτος νόμος».
RΣυγκροτήθηκε το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειακών Καναλιών μετά τις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου. Πρόεδρος ανέλαβε ο Γιάννης Πανταζόπουλος, από το Έψιλον TV Στερεάς Ελλάδας. Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Θανάσης Μυστιλόγλου, από το Ωμέγα TV, γενικός γραμματέας ο Ανδρέας Ανατολιωτάκης, από το Τηλεκρήτη. Μέλη του ΔΣ είναι ο Γώργος Παπατζήμας από το αθηναϊκό GTV, ο Γιάννης Μπακλατζής από το Time Channel Θεσσαλονίκης και ο Νίκος Μπελογιάννης από το Best Channel Μεσσηνίας.
RΔυσάρεστη η εικόνα στο Μαρούσι. Το πρόγραμμα επαναπροσδιορίστηκε σε όλες τις ζώνες, αλλά η τηλεθέαση δεν λέει να ανέβει. Μέχρι και η περίφημη ζώνη prime eleven, που την είχε καθιερώσει ο ΑΝΤ1 πριν από δύο χρόνια, όταν άρχισαν οι παρεμβάσεις- οδοστρωτήρας στο ημερήσιο πρόγραμμα του καναλιού, καταστράφηκε σιωπηρά για να ενταχθεί στις 11.00 το βράδυ η εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα».

RΣυνεχίζονται οι προσπάθειες των «χαμένων» της ΠΑΣΚΕ ΕΡΤ να λειτουργήσει η αντι-ομοσπονδία που ίδρυσαν με τρία μόλις σωματεία στην κρατική τηλεόραση προκειμένου να αποκτήσουν πάλι ρόλο στις εξελίξεις στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η κατάθεση καταστατικού της ΟΜΕ, της νέας ομοσπονδίας, και με βάση αυτό το καταστατικό θα κληθούν οι εργαζόμενοι στην κρατική τηλεόραση να ιδρύσουν πρωτοβάθμια σωματεία σε κάθε κλάδο. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί η πλήρης συνδικαλιστική διάσπαση στην ΕΡΤ.
RΝέο διοικητικό συμβούλιο στην Endemol Hellas. Πρόεδρος εξελέγη ο Thomas Toumazis, αντιπρόεδρος η Marina Williams και μέλη οι Christian Licher, Johannes Kerstens και Νικόλαος Παπανικολάου.


Σχολιάστε εδώ