Επί τάπητος οι «χρυσές» αποκλειστικές συμβάσεις της ΕΡΤ

Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού την περασμένη βδομάδα και υπό την πίεση της δημοσίευσης της λίστας με τους μισθούς της ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων είπε για την κρατική ραδιοτηλεόραση πως «σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να χορηγούνται αυξήσεις σε υψηλόμισθους ούτε και να συντηρούνται προνόμια και μισθολόγια για τα ”golden boys”, όπως και οι απαράδεκτοι υψηλοί μισθοί στελεχών όπως της ΕΡΤ».
Οι πληροφορίες έλεγαν πως, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τις αμοιβές και τις λίστες, η εισήγηση των γενικών διευθυντών θα είναι να ανανεωθούν ακριβώς ως έχουν όλες οι αποκλειστικές συμβάσεις για έξι μήνες και ύστερα από αυτό το διάστημα να αποφασίσουν οι νέοι διευθυντές ποιους θέλουν και με πόσα χρήματα. Θυμίζουμε ότι η αρχική πρόταση προέβλεπε ειδικά για τις αποκλειστικές συμβάσεις μείωση στην επιπλέον αμοιβή από 10% ως 15%.
Η ανανέωση πάντως των συμβάσεων έργου έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και μέχρι το τέλος η λίστα με τα ονόματα συμπληρωνόταν.
Στην Επιτροπή του Άρθρου 3 δεν έγινε συζήτηση για αμοιβές και η όποια μείωση θα φανεί από το ποσόν που εγκρίνει για τους 1.100 συμβασιούχους η υπουργική απόφαση. Οι μισθοί των συμβασιούχων αποφασίζονται σε μετέπειτα στάδιο από τους γενικούς διευθυντές. Μετά την έγκριση των 1.100 συμβασιούχων, η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει τρία σημεία ως κομβικά για την ανάπτυξη της ΕΡΤ: «Την υιοθέτηση του ΑΣΕΠ ως του μοναδικού φορέα επίλυσης των αναγκών της ΕΡΤ σε εργατικό δυναμικό.
Την περικοπή των προκλητικών αμοιβών. Το τέλος στις προσλήψεις συνταξιούχων σε οποιαδήποτε θέση και με οποιαδήποτε μεθόδευση». Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Καλφαγιάννης, που μετείχε στην Επιτροπή του Άρθρου 3, δήλωσε πως πρέπει να γίνει άμεσα κατάργηση κάθε ομηρίας, να προκηρυχθούν οι θέσεις, να γίνει καταγραφή όλων των θέσεων εργασίας και των αναγκών, να αναγνωριστεί η εργασιακή εμπειρία και να αναφέρονται οι αμοιβές στις υπό έγκριση συμβάσεις. Μαζί με τις συμβάσεις της μητρικής εταιρείας της ΕΡΤ ανανεώθηκαν και αυτές της ΕΡΤ3 για το ίδιο διάστημα.


Σχολιάστε εδώ