ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

oΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ δημόσια (κομματική) εμφάνιση του Δημήτρη Αβραμόπουλου χάνεται στα… βάθη του χρόνου. Ήταν απών από τη δεξίωση που παρέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς στους βουλευτές, παραμονές Χριστουγέννων. Στη συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό μίλησε την πρώτη μέρα εκτός σειράς κι έφυγε… Ακόμη με την ιδιότητα του τομεάρχη Εξωτερικών δεν έχει κάνει οποιαδήποτε δήλωση, παρότι είχαμε σημαντικά γεγονότα (τουρκικές προκλήσεις κ.ά.). Από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι ο κ. Αβραμόπουλος όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν στο εξωτερικό, πλην όμως στο παρασκήνιο «οργιάζουν» οι φήμες περί προβλημάτων στις σχέσεις του με τον κ. Σαμαρά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αβραμόπουλος είχε εκφράσει την επιθυμία να έχει γραφείο στη Ρηγίλλης. Κατʼ αυτόν τον τρόπο θα ήταν δίπλα στον πρόεδρο, θα είχε καθημερινή επαφή μαζί του και σε γενικές γραμμές θα… επιβεβαιωνόταν ο ρόλος του ως «νούμερο 2» του κόμματος. Η επιθυμία μάλλον δεν θα ικανοποιηθεί, αφού από το νεοκλασικό λένε ότι δεν υπάρχει… διαθέσιμος χώρος!
oΚΙ αν το «πρόβλημα» του κ. Αβραμόπουλου είναι αυτό, θα βρεθεί μια φόρμουλα, η υπόθεση κουτσά στραβά θα τακτοποιηθεί. Τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο αν έχουν βάση αλήθειας οι πληροφορίες ότι
ο κ. Σαμαράς στο πλαίσιο της «συμμαχίας» τους είχε υποσχεθεί στον κ. Αβραμόπουλο θέση αντιπροέδρου. Και ναι μεν κάτι τέτοιο προϋποθέτει αλλαγή του καταστατικού που μπορεί να γίνει μόνο από το Συνέδριο, ωστόσο μετά τις εσωκομματικές εκλογές ο κ. Αβραμόπουλος δεν είχε καμιά ένδειξη ότι εξακολουθεί να ισχύει η (προεκλογική) υπόσχεση. Σημειώστε ότι στα πρακτικά της Ρηγίλλης υπάρχει μόνο μία (επίσημη) συνάντηση των δύο ανδρών.
oΜΕ τα… νεύρα της Ρηγίλλης παίζει ο Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος εξακολουθεί να ασκεί (τρόπος του λέγειν…) καθήκοντα γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά κινείται… εκτός συναγωνισμού. Σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή του κόμματος που πήρε διακριτικές αποστάσεις από το θέμα, εκείνος προσχώρησε στη «Καρατζαφέρεια άποψη» και ζήτησε την αποπομπή της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας Θάλειας Δραγώνα. Στη Ρηγίλλης «πήραν ανάποδες» και τον «άδειασαν» κανονικά κάνοντας λόγο για «προσωπικές απόψεις». Υπενθυμίζω ότι προ δεκαημέρου ο κ. Τραγάκης με επίσημες δηλώσεις του είχε προεξοφλήσει την εκ νέου υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη για τον Δήμο Αθηναίων. Τη στιγμή που η ηγεσία του κόμματος κρατά κλειστά τα χαρτιά της. Για όσο διάστημα ασκεί (τρόπος του λέγειν…) καθήκοντα γραμματέα ο κ. Τραγάκης, δύο λύσεις υπάρχουν: Είτε θα ρωτάει πριν κάνει δηλώσεις είτε δεν θα κάνει δηλώσεις. Διαφορετικά στη Ρηγίλλης θα συνεχίσουν να μετρούν… ζημιές και θύματα!
oΜΕΤΑΞΥ… αστείου και σοβαρού (αν και στην περίπτωσή του οι έννοιες αυτές ενίοτε ταυτίζονται…), ο Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε όπως ένα από τα βασικά κριτήρια για τη χορήγηση ιθαγένειας σε αλλοδαπό να είναι η… επίδοσή του στους ελληνικούς χορούς! Ειδικότερα δε στο πεντοζάλι. Ενισχύοντας κατʼ αυτόν τον τρόπο τις φήμες που θέλουν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ μετά το πέρας της θριαμβευτικής καριέρας του στην πολιτική να αναλαμβάνει επικεφαλής κριτικής επιτροπής στο τηλεοπτικό ριάλιτι υπό τον τίτλο «So you think you can dance».


Σχολιάστε εδώ