Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη

Στοχεύουν στην προστασία και στη διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και στην περίοδο της κρίσης, αλλά κυρίως στην επόμενη φάση, αυτήν της ανάκαμψης της οικονομίας.
Την κερδοφορία και το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος υπηρετούν και η ένταση της τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς και η κυβερνητική καταστολή, καθώς και οι απειλές ότι θα χρησιμοποιηθούν τα ΜΑΤ την επόμενη φορά που οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις (καταλήψεις) σε υπουργεία και άλλους δημόσιους χώρους. Το ίδιο και οι δικαστικές αποφάσεις που κηρύσσουν παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες.
Είναι φανερό ότι πρόκειται για άσκηση ωμής και απροσχημάτιστης βίας κατά των εργαζομένων, ας το αρνούνται οι εκάστοτε κυβερνώντες, ας παριστάνουν ότι δεν βλέπουν τι κάνουν…
Βία δεν είναι μόνο η επίθεση των ΜΑΤ και η χρήση κλομπ και ασφυξιογόνων. Βία είναι και οι χιλιάδες απολύσεις εργατών, η καταδίκη χιλιάδων άλλων να ζουν στην ανεργία και με εργασιακές σχέσεις λάστιχο, το πέταγμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών από τη γη τους και η επιβολή ταξικών φραγμών στην παιδεία. Βία είναι η καταδίκη της νεολαίας στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα.
Επομένως γίνεται σαφές ότι η όποια συναίνεση του λαού στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής ισοδυναμεί με αυτοκτονία.
Νόμιμο για τους εργαζόμενους είναι να υπερασπίζονται το δίκιο τους. Να το υπερασπίζονται με όλες τις μορφές πάλης που οι ίδιοι επιλέγουν κάθε φορά απέναντι στην πολιτική που πετάει στον δρόμο χιλιάδες εργάτες και ξεζουμίζει τους υπόλοιπους. Να απαντήσουν με πόλεμο στον πόλεμο που έχει κηρύξει η πλουτοκρατία στα δικαιώματά τους. Με ανυπακοή και απειθαρχία να περάσουν στην αντεπίθεση για την απόκρουση και την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτός είναι ο μόνος φιλολαϊκός δρόμος.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.
Όλα τα άλλα είναι προφάσεις για να συγκαλυφθούν η εκμετάλλευση, η βαρβαρότητα και η απάτη που τη συνοδεύουν.


Σχολιάστε εδώ