Να κοπεί η χρηματοδότηση των κομμάτων και των ιδρυμάτων τους

Για τα επόμενα δύο χρόνια να κοπεί η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, που ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Όπως και η χρηματοδότηση στα Ιδρύματα και τα Ινστιτούτα των κομμάτων και των πρωθυπουργών, τα οποία ΤΙΠΟΤΕ δεν προσφέρουν και είναι ζητούμενος ο λόγος ύπαρξής τους. Ή μάλλον είναι γνωστότατος. Για να βολεύονται οι οικογένειες και οι κολλητοί τους…

Και μην πουν ότι δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν, γιατί θα πρέπει να απαντήσουν πώς λειτουργούσαν πριν ανοίξουν οι κρουνοί του δημόσιου κορβανά. Έχουν μέλη, ας ζητήσουν τη συνδρομή τους, αλλά ταυτόχρονα να κόψουν τις σπατάλες και τα κρατικοδίαιτα επαγγελματικά στελέχη τους. Και να ζητήσουν την εθελοντική προσφορά εργασίας από τα μέλη τους.

Θα πουν ασφαλώς τα λεγόμενα μικρά κόμματα εμείς τι φταίμε, δεν κυβερνήσαμε, δεν έχουμε ευθύνη που φθάσαμε εδώ. Έχουν δίκιο. Όμως ζουν και αυτοί στην ίδια χώρα. Και αν βουλιάξει, κανένας δεν θα σωθεί. Άλλωστε έχουν υποχρέωση και τα μικρά κόμματα να βάλουν χέρι να σωθεί ο λαός, που είναι ο μόνος που δεν έφταιγε για το ναυάγιο.


Σχολιάστε εδώ