Μικρά και… ενοχλητικά

Υπουργός Μεταναστών
Αν κάποιος άνοιγε προχθές τυχαία την τηλεόραση και έβλεπε σε εθνικό δίκτυο τον Αρχιεπίσκοπο να παρακάθεται μαζί με όλη την κυβέρνηση στο Υπουργικό Συμβούλιο θα νόμιζε ότι έγινε ανασχηματισμός και ο Ιερώνυμος πήρε το υπουργείο Μεταναστών, αφού σε αυτόν τον τομέα έχει κάνει ομολογουμένως καλή δουλειά ο Αρχιεπίσκοπος. Η απορία είναι αν θα έπρεπε ως… υπουργός να ορκισθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μητροπολίτης Αθηνών
Για να μην γκρινιάζουν οι άλλοι αρχιερείς, οι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου λένε ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν εκπροσωπούσε την Εκκλησία αλλά την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και βρέθηκε εκεί ως ο τοπικός Μητροπολίτης! Όμως το έργο που ανέφερε ο Ιερώνυμος δεν είναι αυτό που κάνει η Εκκλησία στην Αθήνα, αλλά κυρίως αυτό που κάνουν οι «άγιοι αδελφοί» του στην επαρχία. Για να μην παρεξηγούμαστε…

Αξιέπαινο έργο
Εκεί όπου αξίζει να πάρει συγχαρητήρια η Αρχιεπισκοπή Αθηνών είναι στη διοργάνωση των συσσιτίων για τους άστεγους και τους μετανάστες. Πρόκειται για ένα αξιέπαινο έργο που εντυπωσίασε και τον πρωθυπουργό. Ένα μπράβο στους συνεργάτες σας που το υλοποιούν, Μακαριώτατε. Μακάρι να κάνατε και άλλα παρόμοια έργα τα δύο αυτά χρόνια που βρίσκεστε στην Αθήνα.

Αξιέπαινο έργο (2)
Το άλλο αξιέπαινο έργο που έκανε η Εκκλησία μέσω της «Αλληλεγγύης», και στο οποίο αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, είναι τα μαθήματα των ελληνικών για τους μετανάστες. Απ’ ό,τι μαθαίνουμε όμως, Μακαριώτατε, οι συνεργάτες σας τα έκοψαν (και αυτά). Λόγω έλλειψης κονδυλίων πάλι; Επιτέλους πότε θα κάνετε ένα έργο που να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό σας και όχι να στηρίζεστε πάντοτε σε κρατικούς πόρους;

Τρέλα
Όταν είχε βρεθεί ο Μακαριστός Χριστόδουλος στο Μέγαρο Μαξίμου συγκεκριμένα πρόσωπα μόνο που δεν τον κατασπάραξαν με τις αναφορές τους περί «Δεξιάς του Κυρίου». Τώρα που ο νυν Αρχιεπίσκοπος συμμετείχε και στο Υπουργικό Συμβούλιο χειροκροτούν! Βλέπεις ο Ιερώνυμος δεν μιλάει. Και δεν ασχολείται με τα καυτά εθνικά μας θέματα… Γι’ αυτά ενδιαφέρονται μόνο οι γείτονές μας, Σκοπιανοί και Τούρκοι.

3«Αρκούμεθα στον μονόλογο των κηρυγμάτων και
αποφεύγουμε τον διάλογο, ενώ ασχολούμεθα με τη δράση ιερών προσώπων χωρίς να προβάλλουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας».
Τις επισημάνσεις αυτές κάνει σε αναφορά του προς την
ηγεσία του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας ο θεολόγος-ιερεύς Σταύρος Παπαχρήστος, ο οποίος παράλληλα
αναφέρει:
«Μεγάλος αριθμός εκκλησιαζομένων δεν έχει ανοίξει ποτέ το ραδιόφωνο να ακούσει έναν εκκλησιαστικό σταθμό. Η αδιαφορία μεγάλου αριθμού κληρικών έχει συνέπεια τη μικρή ακροαματικότητα του σταθμού. Ας ενδιαφερόμαστε γι’ αυτό που υποτίθεται ότι υπηρετούμε. Να γίνεται διάλογος με την κοινωνία των πιστών. Πρέπει να συζητώνται όλα τα ενοριακά, μοναστηριακά και λοιπά εκκλησιαστικά θέματα. Μάθαμε να τα λέμε από τον άμβωνα. Να μάθουμε να ακούμε τον κόσμο. Αυτά που συζητάει όλη η κοινωνία πίσω από τις δικές μας πλάτες ας μάθουμε να τα συζητάμε. Ο σταθμός πρέπει να αφυπνίζει τους ακροατές και όχι να τους εφησυχάζει».


Σχολιάστε εδώ