Κάτω στον Πειραιά

Έτσι, ανάμεσα στα πολλά άλλα που θα κάνει γι’ αυτούς τα Χριστούγεννα, έχει προγραμματίσει να προσφέρει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά 200 μερίδες φαγητού σε καθεμία από τις 26 ενορίες της πόλης! Επίσης τις παραμονές των Χριστουγέννων έκανε τραπέζι σε 300 άπορους της πόλης, στο μαγαζί του στο Μικρολίμανο (τις «Λαλούδες»), ο Κυριάκος Μανωλάκος.

Εξάλλου, κουραμπιέδες, μελομακάρονα και δίπλες μοίρασαν σε άπορες οικογένειες του Πειραιά, στις υποβαθμισμένες συνοικίες της πόλης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Δαβάκης και ο πρώην πρόεδρος του Α΄ Διαμερίσματος Γιάννης Μαστρονικόλας.

Όλοι αυτοί είναι αξιέπαινοι γιατί βοηθάνε κόσμο (και όχι μόνο τα Χριστούγεννα) διαθέτοντας υλικά και χρήματα δικά τους. Γιατί υπάρχουν κι άλλοι που κάνουν τους… φιλάνθρωπους με… ξένα κόλλυβα! Αλλά γι’ αυτούς δεν θα μιλήσουμε τώρα, χρονιάρες μέρες. Ας μείνουμε στα καλά των ημερών…

Η στήλη και την περασμένη Κυριακή ακόμα είχε στηλιτεύσει την τακτική αυτή που δυστυχώς έχει γίνει της… μόδας για την παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ. Ελπίζουμε τώρα που τους τα… έψαλαν οι εργαζόμενοι, να μην το… ξανακάνουν. Για να δούμε…

// Ο Δήμος Αχαρνών, που αριθμεί 120.000 κατοίκους, με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του θα γίνει το νέο μέλος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθηνών – Πειραιάως (ΠΕΣΥΔΑΠ). Η απόφαση ελήφθη κατόπιν εισηγήσεων του δημάρχου, ενώ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρέστη και μίλησε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.

// Παρέμβαση για τον Πειραιά θα λέγεται η νέα κίνηση Πειραιωτών που ήδη πήρε σάρκα και οστά καθώς ετοιμάστηκε το καταστατικό της και θα κατατεθεί οσονούπω στο Πρωτοδικείο. Στις αρχές του χρόνου θα γνωρίζουμε και τα ιδρυτικά μέλη της κίνησης, η οποία έχει ως αποκλειστικό σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων της πόλης και τη συνεχή προσπάθεια για την ανάπτυξη και το μεγαλείο της. Ψυχή της κίνησης αυτής είναι ο Γιάννης Μαστρονικόλας, το μαγαζί του οποίου έχει γίνει τελευταία χώρος πολιτικών ζυμώσεων.

// Πρωτότυπη και εντυπωσιακή ήταν η ιδέα να εκπέμπει κατά την περίοδο των εορτών το Κανάλι 1, ο δη μοτικός ραδιοσταθμός του Πειραιά, από το κιόσκι της πλατείας Δημαρχείου, το οποίο μετατράπηκε σε πρόχειρο στούντιο. Ο κόσμος και κυρίως τα παιδιά που πηγαίνουν στην πλατεία, μια και εκεί βρίσκεται και το χωριό του Αϊ-Βασίλη, έχουν την ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι πώς γίνονται οι ραδιοφωνικές εκπομπές και να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία. Η πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ, που είναι ο φορέας που λειτουργεί τον σταθμό, Σταυρούλα Καρύδη, δίνει και εδώ δείγματα της πολύ σημαντικής δουλειάς που κάνει…

// Πάνω από 200 άτομα μετείχαν στη σύσκεψη του συνδυασμού Ενεργοί Πολίτες – Σύγχρονη Νίκαια του Γιάννη Μαρωνίτη που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας στα νέα γραφεία του. Οι συμμετέχοντες ανήκαν σε όλο το πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό φάσμα της περιοχής και συγκεντρώθηκαν για να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και να συζητήσουν για το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπισής τους.

Όπως μας είπε ένας από τους συμμετέχοντες, ο ιδρυτής και ηγέτης του συνδυασμού Γιάννης Μαρωνίτης στη σύντομη εισήγησή του τόνισε ότι θα πορευθεί μέχρι το τέλος της διαδικασίας που θα θέσει ο πολιτικός του φορέας με σεβασμό και εμπιστοσύνη, γιατί επιθυμεί και επιδιώκει να γίνει πόλος ενότητας και όχι πόλος διάσπασης.


Σχολιάστε εδώ