Αντίδραση απο όλους

Μετωπική σύγκρουση τόσο με τους εμπειρογνώμονες της ΓΣΕΕ που μετέχουν στον διάλογο για το Ασφαλιστικό όσο και με τη ΔΑΚΕ (ύστερα από το ΠΑΜΕ και την Αυτόνομη Παρέμβαση) προκάλεσαν οι προτάσεις του υπουργού Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Λοβέρδου για την ενίσχυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Επιπλέον με δήλωση-παρέμβασή του ο γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, μετά το κομφούζιο που δημιουργήθηκε εξαιτίας της δέσμης προτάσεων για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και τη «δραματική διαπίστωση του υπουργού, σύμφωνα με την οποία είναι υπό κατάρρευση το Ασφαλιστικό» θέτει ευθέως ζήτημα συμμετοχής στον υπό εξέλιξη διάλογο. Ο κ. Μανώλης υπογραμμίζει ότι: «Δεν δημιουργούν προϋποθέσεις για αξιοπιστία και αποτελεσματικό διάλογο, τα παιχνίδια του υπουργείου Εργασίας με δηλώσεις, διαρροές, αντιδηλώσεις και τοποθετήσεις στη Βουλή που προεξοφλούν κυβερνητικές αποφάσεις
Ως προς τη συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη ΝΔ, ανοικτή είναι η διαφωνία με τις υπουργικές προτάσεις για επιβολή άμεσης φορολογίας για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Αλληλεγγύης των Γενεών, όπως και στον νέο τρόπο είσπραξης των εισφορών ως ποσοστό επί του τζίρου των επιχειρήσεων με παράλληλη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών επί των αποδοχών των εργαζομένων.
Εξειδικεύοντας την πρόταση περί επιβολής άμεσης φορολογίας, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης, μας δήλωσε ότι «πρόκειται για πόρο από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών της δημόσιας περιουσίας και της περιουσίας της Εκκλησίας που θα προβλέπεται στον νέο φορολογικό νόμο».


Σχολιάστε εδώ