Η τιμή τιμή δεν έχει και χαρά στον που την έχει

Αγαπητέ κ. Μάκη Κουρή,
Διάβασα στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας σας την επιστολή του «προέδρου» της ΠΟΕΣΥ, με την οποία ο συνάδελφος Στ. Νικολόπουλος ομολογεί ότι είχα και έχω δίκιο σε όλα όσα επεσήμανα. Περιουσία του δημοσιογράφου είναι η υπογραφή του και το καλό του όνομα. Σε μια εποχή που μας τριγυρίζουν «παπαγάλοι» και «φερέφωνα», και ο κόσμος μιλάει για ρουφιάνους και αλήτες, δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε το επάγγελμά μας με δικολαβικά επιχειρήματα και ανακριβείς υπεύθυνες δηλώσεις.
Τι ομολογεί λοιπόν ο δοτός «πρόεδρος»…
Ο ίδιος και οι άλλοι δύο δράστες δήλωσαν υπεύθυνα προς την Εμπορική Τράπεζα, στις 24 Ιουνίου 2008, ότι «δεν υπάρχει καμία αγωγή εναντίον της νομιμότητας του ΔΣ της Ομοσπονδίας».
Στις 7 Ιουλίου 2008 πληροφορήθηκαν ότι αυτή η δήλωση δεν ήταν πια ακριβής. Κάθε τίμιος άνθρωπος θα έκανε το αυτονόητο για να προστατεύσει τον εαυτό του. Θα ενημέρωνε τον αποδέκτη της υπεύθυνης δήλωσης ότι η «υπεύθυνη δήλωσή» του δεν ήταν πλέον αληθινή.
Τι έκανε ο κ. πρόεδρος και οι άλλοι δύο δράστες;
Σιώπησαν και έκαναν χρήση της υπεύθυνης δήλωσης που δεν ήταν πια αληθής.
Και συνέχισαν και συνεχίζουν να κάνουν χρήση της «υπεύθυνης ανακρίβειας» για 17 μήνες.
Είναι ένα τεράστιο ηθικό ζήτημα! Αυτή η συμπεριφορά μάς προσβάλλει όλους.
Μας προσβάλλει και το δικολαβίστικο επιχείρημα: «Είπαμε την αλήθεια στις 24 Ιουνίου».
Από τις 8 Ιουλίου και μετά ποια ήταν η αλήθεια;
«Η αλήθεια είναι μία», λέει ο συνάδελφος «πρόεδρος».
Αυτή είναι η δημοσιογραφία για την οποία αγωνίζεται η διοίκηση της ΠΟΕΣΥ! Ωστόσο, ο καλός συνάδελφος λέει και ένα ψεματάκι ΝΑΑΑΑ!
Η «υπεύθυνη δήλωση», υποστηρίζει, ήταν «τυπική προϋπόθεση για να κάνουμε χρήση του τραπεζικού λογαριασμού για τις ανάγκες της Ομοσπονδίας».
Η «τυπική προϋπόθεση» ωστόσο, την οποία προβλέπει ο νόμος, είναι πιστοποιητικό του Πρωτοδικείου, το οποίο δεν μπορούσαν να πάρουν γιατί γνώριζαν την αγωγή και γι’ αυτό κατέφυγαν στη «μεθόδευση» της υπευθύνου δηλώσεως, με συνεργούς στην Εμπορική Τράπεζα.
«Η αλήθεια είναι μία». Αυτό που μας συμφέρει.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτά που μας προσβάλλουν.
Η παράνομη διοίκηση της ΠΟΕΣΥ διασύρει το επάγγελμά μας με μαύρες πληρωμές, χέρι με χέρι, από μαύρα ταμεία, με συναλλαγές χωρίς αποδείξεις και με φοροδιαφυγή.
Οι ίδιοι άνθρωποι που έβγαζαν το όνομά τους από την ταυτότητα της εφημερίδας τους για να ισχυριστούν ότι δεν είναι διευθυντές και που αγωνίζονται τάχα για το δικαίωμα στην πλήρη εργασία προσέλαβαν καθαρίστρια με ημιαπασχόληση. Αυτοί και ο Μίχαλος (του ΕΒΕΑ).
Ο συνάδελφος Νικολόπουλος ζει στον δικό του κόσμο και βλέπει τη νύχτα στους εφιάλτες του τον Τσαλαπάτη. Στον κόσμο του, «για όλα φταίει ο Τσαλαπάτης»!
Του είναι αδιανόητο ότι οι ηθικές αξίες και η νομιμότητα δεν χρειάζονται υποβολέα.
Σπύρος Χατζάρας
μέλος της Ελεγκτικής
Επιτροπής της ΠΟΕΣΥ

YΓ.: Ο «αγωνιστής» κυρ πρόεδρος εργάζεται στην «Έλευθεροτυπία». Μήπως μπορεί να μας πει τη «μία αλήθεια» για την αντίδραση, τη δική του και της διοίκησης της ΠΟΕΣΥ, στην προσπάθεια της κ. Μάνιας να λάβει από το ΤΣΠΕΑΘ (με εισαγγελική εντολή) προσωπικά δεδομένα των συντακτών της για να τους απολύσει;
Και οποία η αντίδρασις του Ιού της επαναστάσεως (Δ.Τρίμη);


Σχολιάστε εδώ