ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

ΑΥΤΕΣ τις γιορτές το… μεγάλο δώρο στον Γ. Τραγάκη το έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, διατηρώντας τον στη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το ότι δεν αντικαταστάθηκε πάντως δεν σημαίνει ότι είναι… αναντικατάστατος. Απλώς ο νέος αρχηγός αναζητεί για διάδοχό του βουλευτή με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: Σοβαρό, έμπειρο, να εμπνέει τον σεβασμό των βουλευτών ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του. Ε, κι αφού φέρει σε πέρας το έργο αυτό, η επόμενη αποστολή του θα είναι ο… τετραγωνισμός του κύκλου. Τείνω να συμπεράνω ότι στην προσπάθειά του αυτή ο κ. Σαμαράς έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση, αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι επικρατέστερος για τη θέση είναι ο Ανδρ. Λυκουρέντζος. Ο οποίος, λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα του, έχει πολλές συμπάθειες μεταξύ των βουλευτών, ενώ το ύφος του συνήθως προκαλεί εντάσεις. Α, ναι, είναι ίσως το μόνο στέλεχος της παράταξης που εξακολουθεί να πιστεύει ότι η πτώση της Νέας Δημοκρατίας από την εξουσία ήταν… έργο «σκοτεινών συμφερόντων»!

ΠΑΓΙΩΣ ο κατάλογος των βουλευτών που παίρνουν τον λόγο στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό καταρτίζεται από το προεδρείο της Βουλής σε συνεργασία με τα κόμματα. Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής; Ο «γκουρού» της Β΄ Αθηνών Β. Μεϊμαράκης βρέθηκε να μιλάει περασμένα μεσάνυχτα της Δευτέρας, την ώρα που… βγαίνουν τα φαντάσματα και αρχίζουν να «ζεσταίνονται» τα μπουζουξίδικα. Συμπέρασμα; Ο Θεός συγχωρεί, ο Σαμαράς ποτέ!

ΓΝΩΣΤΟ στέκι της Πλατείας Κολωνακίου επισκέφθηκε πρόσφατα, βραδινή ώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαιρέτησε όλους τους θαμώνες του εστιατορίου, ενώ ο γνωστός για τα… ντορικά του αισθήματα του βουλευτής της ΝΔ στο Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης, που βρισκόταν στον ίδιο χώρο, περιορίστηκε σε έναν ψυχρό και τυπικό χαιρετισμό. Και ενώ δεν πρόλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ να καθίσει στο τραπέζι του, αποχώρησε σχεδόν «τρέχοντας» ο βουλευτής του Κιλκίς. Κατά τα άλλα, η βραδιά του Αντώνη κύλησε απολαμβάνοντας ένα λιτό γεύμα (spring rolls και σαλάτα) και καλό κόκκινο κρασί.


Σχολιάστε εδώ