Και οι περικοπές θέλουν τον… βουλευτή τους

Πολλοί βουλευτές, όταν δεν τηρούν σιγή ιχθύος για να μην προκαλέσουν με τη στάση τους, επικαλούνται τις αυξημένες υποχρεώσεις τους και θεωρούν ότι με περαιτέρω περικοπές δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές. Έτσι, ανεξάρτητα από το ποσοστό στο οποίο θα προσδιοριστεί η μείωση και αν θα είναι της τάξης του 5% ή 10% ή θα καταργηθεί τελικά η αυτοτελής φορολόγηση του εισοδήματός τους που αφορά τη βουλευτική αποζημίωση, ανοιχτά ή συγκαλυμμένα κινδυνολογούν ότι θα αναγκαστούν να κλείσουν τα πολιτικά τους γραφεία, ζητούν κουπόνι για να παίρνουν… συσσίτιο, και διαχωρίζουν τους βουλευτές σε δύο ταχυτήτων, part time και all time, τονίζοντας ότι οι τελευταίοι θα έχουν πρόβλημα:
«Καλύτερα να μην παίρνουμε καθόλου την αποζημίωση! Θα κλείσουμε και τα γραφεία μας και θα στέλνουμε τον κόσμο κατευθείαν στη Βουλή και στα υπουργεία να τους δέχονται οι αρμόδιοι! Θα σταματήσουμε και την αλληλογραφία… Δεν βαριέσαι, αν είναι να εκλεγούμε, δεν θα αποτελέσει αυτό εμπόδιο….».
Στον αντίποδα τα κόμματα της Αριστεράς τάσσονται υπέρ της μείωσης της βουλευτικής αποζημίωσης, ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διεκδίκησε την πατρότητα της ιδέας των περικοπών και υπερθεμάτισε λέγοντας ότι «πρέπει να αποφασίσουμε μείωση των μισθών κατά 50%, για όσο διαρκεί η κρίση».


Σχολιάστε εδώ