AΡΧΙΣΑΝ ΤΑ OΡΓΑΝΑ

Και είναι μηνύματα ηχηρά. Σαφή. Τα «όργανα» άρχισαν, όπως εκτιμούν και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Γίνεται σαφές ότι αν ο πρωθυπουργός, ο οποίος αισθάνεται και είναι πανίσχυρος, δεν τα «διαβάσει» σοβαρά και περιοριστεί στις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των αυλοκολάκων, τότε τα «καμπανάκια» θα γίνουν ηχηρότατες καμπάνες. Και στο πρώτο σοβαρό στραβοπάτημα θα βρεθεί προ οδυνηρών εκπλήξεων.

Είναι μεγάλη υπόθεση για έναν πολιτικό ηγέτη να μπορεί να αποκωδικοποιεί μηνύματα. Αυτό τον προφυλάσσει από οδυνηρά στραπάτσα.

Θα αντιληφθεί λοιπόν, τώρα που ακόμα είναι νωρίς και έχει την ανοχή του λαού, ότι δεν μπορεί να κυβερνά σαν «ηγεμόνας», σαν «αυτοκράτορας», να διορίζει τον κηπουρό του, αγνοώντας προκλητικότατα τη λαϊκή βουή; Ή θα αγνοήσει τη δυσαρέσκεια, την αγανάκτηση και θα συνεχίσει να πορεύεται με έναν στενό κύκλο ανθρώπων και θα κλείνεται σιγά σιγά σε έναν πύργο, όπως το έπαθε ο προκάτοχός του, ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος από κάποια στιγμή και ύστερα απομονώθηκε;

Πάντως η αντίσταση σε βασικές του επιλογές άρχισε.

Παράλληλα αυτή η ακινησία σε κυβερνητικό επίπεδο έχει δημιουργήσει τριβές και παρενέργειες.

Το φιάσκο με τους γενικούς γραμματείς και τα άλλα κυβερνητικά στελέχη έχει προκαλέσει άλλου είδους αντιδράσεις, ενώ προκαλεί και τον λαό, αφού αποδεικνύεται ότι τα περιβόητα «βιογραφικά» είναι απλώς το άλλοθι για προσωπικές και κομματικές επιλογές.

Τα κάθε είδους λαμόγια περιμένουν στη γωνία, αφού οσμίζονται «ψητό»…

Και το στραπάτσο που έπαθε ο Γιώργος προχθές, κατά την εκλογή του νέου Γραμματέα και του Πολιτικού Συμβουλίου, ήρθε να επιβεβαιώσει με καθαρότητα πως τα περιθώρια ανοχής δεν είναι πλέον απεριόριστα. Και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθεί όσο πιο σύντομα γίνεται.

Οι μήνες άλλωστε που έρχονται θα είναι σκληροί, λόγω της οικονομικής κρίσης. Και το μόνο που δεν χρειάζεται σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία είναι αντιλήψεις περί «ενός ανδρός αρχής», ηγεμονισμούς, παρεοκρατία. Απαιτείται, αντίθετα, συνοχή.

Ήδη 30.000 νέοι, όμηροι των περιβόητων προγραμμάτων Stage, είναι εκ των πραγμάτων τοποθετημένοι απέναντι από την κυβέρνηση.

Αν εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, της αβελτηρίας, των ανακολουθιών, καθημερινά δίπλα τους στοιχηθούν χιλιάδες λαού, τότε τα πράγματα θα γίνουν πάρα πολύ δύσκολα, όση αβάντα κι αν προσφέρουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ…


Σχολιάστε εδώ