Ομόφωνα η Βουλή να αποφασίσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Ύμια

Όμως πριν απʼ αυτές τις επιτροπές, πρέπει να προηγηθεί και το απαιτεί ο λαός και όλος ο Ελληνισμός και η ίδια η χώρα, η ομόφωνη απόφαση της Βουλής για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία στα Ύμια. Που οδήγησε σε ατιμωτική υποστολή της ελληνικής σημαίας σε ελληνικό νησί. Και σε υποχωρήσεις που πλήττουν την ελληνική κυριαρχία.

Είναι υποχρέωση όλης της πολιτικής ηγεσίας και πρωτίστως της κυβέρνησης να ανοίξει ο φάκελος για να διερευνηθεί το τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη δραματική νύχτα, όπου με τη δειλία που επέδειξαν εκείνοι στους οποίους η χώρα είχε εμπιστευθεί τις τύχες της, αποδείχθηκαν ανίκανοι να υπερασπιστούν πάτρια εδάφη.

Να κληθούν να καταθέσουν και να εξεταστούν ΟΛΟΙ οι πρωταγωνιστές εκείνων των γεγονότων, αλλά και ο καθένας που είχε την οποιαδήποτε εμπλοκή, να διερευνηθεί το γιατί δεν συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ με τον πρωθυπουργό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Άμυνας. Το πώς και γιατί καταρρίφθηκε το ελικόπτερο, με τους τρεις ηρωικούς αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού νεκρούς, το τι συζήτησαν και συμφώνησαν Σημίτης και Πάγκαλος με τον Κλίντον και τον Χόλμπρουκ και τι ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ αναλάβαμε.

Πρέπει να καταγραφεί το τι έφταιξε, το τι δεν έγινε, όχι μόνο για να αποδοθούν οι ευθύνες σʼ εκείνους που δεν προστάτεψαν τη χώρα εκείνη τη μοιραία νύχτα και ανέχθηκαν να μπει ελληνικό νησί σε αμφισβήτηση, γκρίζα περιοχή, δηλαδή απώλεια ελληνικού εδάφους, αλλά και για να ξέρει όλη την αλήθεια ο λαός. Και το κυριότερο για να μην ξαναζήσουμε νέα Ύμια. Όταν μάλιστα αποτελεί πλέον κοινό μυστικό ότι τα χειρότερα έρχονται. Ως συνέχεια της εθνικής τραγωδίας στα Ύμια, που άνοιξε την πόρτα γιʼ αυτά που ζητάει χρόνια η Άγκυρα… Κι όχι μόνο.

Πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει κόμμα που δεν θα συναινέσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Ύμια.

ΥΓ.: Κάνει εντύπωση η απίστευτη σιωπή του αντιπροέδρου κ. Πάγκαλου απέναντι στα έγγραφα ντοκουμέντα του βιβλίου των δημοσιογράφων Μιχ. Ιγνατίου και Αθαν. Έλλις όπου αποκαλύπτεται ότι είχε δεχθεί να υποσταλεί η σημαία μας στα Ύμια, όπως κι έγινε, χωρίς να χρειαστεί να… φυσήξει ο αέρας και «όχι πλοία, όχι στρατός, όχι σημαίες» στη βραχονησίδα κι ακόμα ότι συμφώνησε να συζητήσουμε και για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας. Το ίδιο βέβαια ισχύει πολύ περισσότερο και για τον κ. Σημίτη, αφού αυτός ήταν πρωθυπουργός. Αν ο κ. Σημίτης και ο κ. Πάγκαλος θεωρούν ότι τα αποκαλυπτικά τηλεγραφήματα των Αμερικανών δεν τους εκθέτουν, ο κόσμος έχει άλλη άποψη. Και αυτό φαίνεται από τη μεγάλη ζήτηση που έχει το βιβλίο –ήδη έχουν πουληθεί 22.000 αντίτυπα– που δείχνει ότι ο κόσμος έχει συγκλονιστεί από τα στοιχεία που ήρθαν στο φως.


Σχολιάστε εδώ