Αφαίρεσαν κρίσιμες παραγράφους οι Αμερικανοί

Είναι μεν αποκαλυπτικά, πλην αγρίως λογοκριμένα και με κρίσιμες αναφορές διαγραμμένες, οι οποίες και κρύβουν πολλά που ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να πληροφορηθεί, παρά μόνον όταν υποστεί τις συνέπειες όσων ακριβώς αποκρύπτονται.
Κάποιοι στο ελληνικό υπουργείο
Εξωτερικών γνωρίζουν καλά τι έγινε. Όπως και αυτοί που τα δημοσιοποίησαν ξέρουν ότι έχουν αφαιρεθεί παράγραφοι, ενώ άλλα δεν εδόθησαν καθόλου, γιατί εκρίθησαν άκρως απόρρητα από τις αρμόδιες Αρχές στην Ουάσινγκτον. Ελπίζεται ωστόσο ότι θα αποχαρακτηρισθούν ύστερα από χρόνια.
Όπως άριστα πληροφορημένοι διπλωματικοί κύκλοι ανέφεραν στο
«ΠΑΡΟΝ», αυτά που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί αφορούν εκθέσεις των αμερικανικών υπηρεσιών (που ενεργούν για το Πεντάγωνο) τόσο για την κατάσταση που προκλήθηκε (και πώς) στους κόλπους του ελληνικού Γενικού Επιτελείου, όσο και για τους τρόπους με τους οποίους μεθοδεύθηκε η αποβίβαση τούρκων κομάντος στη δυτική βραχονησίδα των Υμίων.
Υπάρχουν διάλογοι που αφήνουν απολύτως εκτεθειμένους αρμόδιους υπηρεσιακούς αλλά κυρίως πολιτικούς παράγοντες των Αθηνών γι’ αυτό το ζήτημα, που οδήγησε τελικά στη συμφωνία για την αμοιβαία αποχώρηση και κυρίως την οριστική εφεξής υποστολή της ελληνικής σημαίας σ’ αυτό το ελληνικό έδαφος.
Το κυρίως έγγραφο του Πενταγώνου δεν έχει αποχαρακτηρισθεί και αναφέρεται στο σχέδιο για δημιουργία «ισορρόπου αντισταθμίσεως» των πραγμάτων, ώστε να υπάρξει λύση ίσων αποστάσεων. Πράγμα που ικανοποίησε πλήρως την Άγκυρα, γιατί:
Απέσυραν το άγημα και τη σημαία τους από ελληνικό έδαφος,
ενώ η Αθήνα έπραξε το ίδιο από δικά της κυρίαρχα εδάφη! Κι αυτό με τρόπο που θόλωσε τα νερά, ώστε να μη πληροφορηθεί ποτέ ο λαός τι έγινε για να μη προκληθούν αντιδράσεις.
Κι έτσι έχει ουσιαστικά πλέον γίνει αποδεκτό πως υπάρχουν όντως «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο! Κάτι που ενισχύεται και με τη γνωστή-άγνωστη Συμφωνία της Μαδρίτης, που συνομολόγησαν Σημίτης και Πάγκαλος με τους τούρκους ομολόγους τους, και αναγνωρίζει ότι έχει ζωτικό χώρο η Τουρκία στο Αιγαίο!


3Πολύς κόσμος στην παρουσίαση του βιβλίου των γνωστών δημοσιογράφων Μιχάλη Ιγνατίου και Αθαν. Έλλις για τα Ύμια, που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Λιβάνη και έγινε στο «Μετρόπολις» (Πανεπιστημίου και Μπενάκη). Πολιτικοί και δημοσιογράφοι κυρίως. Και οι ανησυχούντες για τα εθνικά μας θέματα. Ήταν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και γενικός γραμματέας του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή Πέτρος Μολυβιάτης, ο πρώην υπουργός
Αναστάσιος Πεπονής, ο
Αντώνης Λιβάνης, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Καψής, ο διοικητής της ΕΥΠ τη νύχτα των Υμίων, ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλικόπουλος, η Λιάνα Κανέλλη, ο Κώστας Λαλιώτης και πολλοί άλλοι.
3Ούτε ένας από την κυβέρνηση -βλέπεις κάνουν τζιζ τα Ύμια- προφανώς γιατί δεν ήθελαν να νομιμοποιήσουν τις αποκαλύψεις, ούτε ένας και από τους εν ενεργεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτοί πού να σκεφθούν τέτοια πράγματα, για το μαγαζάκι τους που είναι υπό κατάρρευσιν τρέχουν και δεν φθάνουν και ποιος θα το πάρει γιατί παραμένει μαγαζί γωνία… (ήταν βέβαια ο Απόστολος Σταύρου, αλλά ως γνωστόν έπεσε θύμα του Βατερλώ…). Κανένας όμως και από τον ΣΥΡΙΖΑ. (Τώρα για βραχονησίδες θα μιλάμε, άλλωστε ο Τσίπρας έχει βρει την αιτία, οι εξοπλισμοί φταίνε.)
3Η πιο εντυπωσιακή πάντως παρουσία ήταν του Γιώργου Μπόμπολα, που έχει γίνει ο κυρίαρχος των ΜΜΕ και των μεγάλων έργων. Δεν ήταν όμως με αυτές τις ιδιότητες. Είναι παθιασμένος με τα εθνικά θέματα. Και λόγω ΕΑΜικού παρελθόντος, αγωνιά γι’ αυτά. Θυμίζουμε ότι είχε σηκώσει ψηλά τη σημαία κατά του Σχεδίου Ανάν με το «Έθνος» που ήταν η μόνη από τις μεγαλοεφημερίδες που στήριξε εκείνο το βροντερό «ΟΧΙ» του Τάσσου Παπαδόπουλου.
3Το βιβλίο «Ίμια – Τα απόρρητα τηλεγραφήματα των
Αμερικανών» έτυχε τεράστιας προβολής και έχει προκαλέσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ζητείται απ’ όλες τις περιοχές της χώρας, κάτι που δείχνει ότι ο κόσμος θέλει να μάθει τι έγινε εκείνη την τραγική για την Ελλάδα νύχτα, που οδήγησε σε μια άτακτη υποχώρηση.


Σχολιάστε εδώ