Στο κενό νέα προσπάθεια για προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ

Σ’ αυτήν την πρόταση συμφώνησε και ο Κουμπιάς, αλλά τελικά απορρίφθηκε από 6 μέλη του ΔΣ. Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα με το ίδιο θέμα, αλλά είναι φανερό πως η κατάσταση στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έφθασε σε αδιέξοδο.

Ο Ράμμος είπε ότι όποιος θέλει να συμφωνήσει, αυτός δεν θα είχε αντίρρηση, μίλησε όμως μόνο για λογαριασμό του, επιτέθηκε στους Νταβανέλους, τους είπε υποκριτές και ότι κοροϊδεύουν τον κλάδο. «Αυτό γιατί δεν το λέγατε από την αρχή εδώ και 5 μήνες;», τους ρώτησε και κατήγγειλε ότι πίσω από την πρόταση της Συσπείρωσης υπάρχει πλειοψηφία εργοδοτική που καραδοκεί.

Ο Σόμπολος αρνήθηκε να το παίξει προσωρινός και επανέφερε τις προτάσεις της παράταξής του, δηλαδή αναλογικό προεδρείο μέχρι το τέλος της θητείας ή συνεργασία με κάποιους ή προγραμματικό προεδρείο. Ο Τσαλαπάτης (Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων) χαρακτήρισε την πρόταση της Συσπείρωσης ομολογία συνδικαλιστικής αποτυχίας και πολιτικού αμοραλισμού. Κατήγγειλε: «Νταβανέλοι, Κουμπιάδες και άλλοι είχαν κάνει μυστική συμφωνία πριν από τις εκλογές του Μαΐου, που δεν τους βγήκε λόγω των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, και τώρα προσπαθούν, με την πρότασή τους για αναλογικό να ξεπεράσουν το συνδικαλιστικό αδιέξοδο που προκάλεσαν μαζί με όσους κρύβονται πίσω τους».

Η Νταουντάκη διαφώνησε με το αναλογικό προεδρείο, γιατί έτσι βγαίνει πρόεδρος ο Σόμπολος, και πρότεινε αντιπροσωπευτικό με όλους. Ο Κουμπιάς βέβαια απλώς κούναγε το κεφάλι του όταν μίλαγε ο Νταβανέλος με χαρακτηριστική ευφράδεια.


Σχολιάστε εδώ