Σε στάση αναμονής οι συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας

Υπολογίσιμη πολιτική δύναμη αποτελεί ο συνδικαλιστικός τομέας της ΝΔ στη μάχη της διαδοχής, καθώς εκτιμάται ότι εκπροσωπείται στο συνέδριο με 800-900 συνέδρους, κοντά δηλαδή στο 1/4 του εκλογικού σώματος. Συνδικαλιστές του ιδιωτικού, δημοσίου και επιστημονικού τομέα αναμένουν την υποβολή των υποψηφιοτήτων και επισήμως, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν για τη στήριξη εκείνου που θα επιλέξουν, ως παράταξη, προκειμένου να αντικαταστήσει τον κ. Καραμανλή.

Στον ιδιωτικό τομέα, που αριθμεί περίπου 200 συνδικαλιστές, φαίνεται ότι «πακέτο» πάει το 80%-90% και ήδη οι επαφές μεταξύ συνδικαλιστών του Δημοσίου και του επιστημονικού τομέα εξελίσσονται πυρετωδώς από την περασμένη Δευτέρα. Η αίσθηση που επικρατεί, όπως παρατηρούν κορυφαία κομματικά και συνδικαλιστικά στελέχη, είναι η προσμονή-αναμονή για υποβολή και τέταρτης υποψηφιότητας, ώστε έχοντας το σύνολο των υποψηφίων αρχηγών, να προχωρήσουν συντεταγμένα στον μέγιστο δυνατό βαθμό, για στήριξη του εκλεκτού τους…

Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, γνωρίζει όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη, πρόσβαση όμως ιδεολογική και πολιτική, όπως υποστηρίζουν στη ΔΑΚΕ, δεν διαθέτει, ό,τι και αν σημαίνει αυτό. Οι συνδικαλιστές της ΝΔ θεωρούν ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται στην επίσημη υποβολή των υποψηφιοτήτων οφείλεται σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις-διαπραγματεύσεις μεταξύ των υποψηφίων, που στόχο έχουν κυρίως τον περιορισμό του αριθμού των υποψηφιοτήτων, την εκτόνωση του εκρηκτικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί μετά την εκλογική συντριβή μέσω του διαλόγου, με σκοπό να προστατευθεί η ενότητα του κόμματος.

Η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών στελεχών της ΝΔ υποστηρίζει την εκλογή του νέου προέδρου μέσα από ανοικτές διαδικασίες, αλλά και την ύπαρξη διαλόγου για να αποσαφηνιστεί το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ.

Από τη στιγμή όμως που το έκτακτο συνέδριο έχει οριστεί για τις 7 Νοεμβρίου, η Γραμματεία Συνδικαλιστικού της ΝΔ μετρά τις δυνάμεις της και προετοιμάζεται για μια καθοριστική πολιτική παρέμβαση στις συνεδριακές εξελίξεις.

Σημειώνεται ότι ο συνδικαλιστικός τομέας της ΝΔ, εκτός από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εκπροσωπεί και επτά επιστημονικούς κλάδους με ιδιαίτερη κοινωνική επιρροή, όπως είναι: Οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί, το Τεχνικό και Οικονομικό Επιμελητήριο, όπως και οι γεωτεχνικοί.

Ως «σκληρή νεοφιλελεύθερη» χαρακτήρισε την κ. Μπακογιάννη στέλεχος της ΔΑΚΕ όταν ρωτήσαμε για τη βέβαιη υποψηφιότητα της τέως υπουργού Εξωτερικών για την προεδρία της ΝΔ.

«Ουδέποτε διαφώνησε, αντιθέτως στήριζε όλες τις πολιτικές και οικονομικές επιλογές του

κ. Γ. Αλογοσκούφη όταν αυτός είχε τα ηνία για την οικονομία της χώρας», υπογράμμισε με νόημα ο συνδικαλιστής, που θεωρεί ότι η οικονομική πολιτική του κ. Αλογοσκούφη όχι μόνο διέλυσε τον κοινωνικό ιστό, αλλά οδήγησε και στην κατάρρευση την οικονομία της χώρας.

Σύμφωνα με τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ, «σε μεγάλο ποσοστό, το εκλογικό σώμα του εκτάκτου συνεδρίου της ΝΔ έχει αποφασίσει προς τα πού θα κατευθύνει την ψήφο του και αναμένει απλώς τις δηλώσεις καθόδου στην εκλογική μάχη».


Σχολιάστε εδώ