αμυντικά θέματα

Συγχαρητήρια, καλή επιτυχία

lΣτον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο.

lΘα χειροκροτούμε κάθε του καλή προσπάθεια και θα κρίνουμε καλόπιστα κάθε παρασπονδία του.

lΟ νέος υπουργός έχει πάρει μια γεύση για τη δυσωδία των εξοπλισμών ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα των πυραύλων TOR-MI και τα ραντάρ TPQ 37, που ετάφησαν προς δόξαν της διαφάνειας.

Θρασύτατη ληστεία ή ανήθικη προβοκάτσια;

lΜετά την κλοπή μουσειακού κινητήρα ελικοπτέρου από το Τατόι, ακολούθησε η προχθεσινή (4/10/09), ελικοπτέρου SUPER PUMA από το Αεροπορικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών Ελληνικού.

lΠώς ανηρπάγη ένας τεράστιος κινητήρας βάρους άνω των 300 kg και μεταφέρθηκε εκτός φυλασσομένου στρατοπέδου;

lΣημειώνω ότι η απόκτηση ενός καινούργιου κινητήρα, που θα αντικαταστήσει τον κλαπέντα, θα στοιχίσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

lΑυτό, όμως, είναι το λιγότερο. Το χειρότερο, που ψελλίζουν ασεβή χείλη, είναι ότι πρόκειται για ενέργεια σκοτεινών κύκλων (σχετικά μιλήσαμε στο σημείωμά μας της προηγούμενης Κυριακής), που επιχειρούν να προετοιμάσουν προς «σφαγή» τον ικανό και υψηλού ήθους Α/ΓΕΑ, Πτέραρχο Κλόκοζα.

lΑν συμβαίνει το δεύτερο, που είναι απίστευτο, θα είναι τραγικό. Η προβοκάτσια, αν είναι έτσι, αγγίζει και τον νέο υπουργό Άμυνας, που πρέπει να δει το θέμα με άκρα σοβαρότητα και να μην παγιδευτεί…

Μπαταχτζήδες!

lΈφυγαν κι άφησαν πίσω τους συντρίμμια και απλήρωτους λογαριασμούς, με αποτέλεσμα να στερούν τον Στρατό βασικών μέσων.

lΠαρέλαβαν, επιτέλους και μετά 2 χρόνια σούρτα-φέρτα, τα ελικόπτερα ΑΠΑΤΣΙ, τα πρωτόκολλα παραλαβής ήταν έτοιμα από τον Αύγουστο και είχαν εξαφανίσει τους… ταμίες. Δεν πλήρωναν… Η BOEING απειλεί με δικαστήρια. Διεθνής ξεφτίλα…

lΑπό τον Ιούλιο, επίσης, ήταν στο γραφείο του κ. Βασιλάκου, ο φάκελος προμήθειας πολυβόλων 30 χιλ. των παλαιών ΑΠΑΤΣΙ, του οποίου η υπογραφή αφέθηκε για τον διάδοχό του.

lΑπό πενταετίας χρωστάνε στην Κύπρο 3 ραντάρ που είναι πληρωμένα από τον Κυπριακό Π.Υ. Τους τα κρατήσαμε για τις ανάγκες μας, με την υπόσχεση να τους αγοράσουμε άλλα. Ακόμη τα περιμένουν…

lΠροσδοκούμε άμεση ενέργεια του υπουργού.

Προϊστάμενος;

lΟ κ. Θ. Πάγκαλος, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έχει ως αρμοδιότητα τον «συντονισμό» του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

lΔεν επαρκεί ο κ. Βενιζέλος για να συντονίζει το ανυπόληπτο αυτό όργανο και φώναξαν και τον κ. Πάγκαλο;

lΘα αντιτάξετε ότι ο δεύτερος έχει πείρα συντονιστή του οργάνου από το φιάσκο της Ύμιας. Όταν το εγκατέλειψε, ως υπουργός Εξωτερικών, περιερχόμενος τα κανάλια.

lΩ, τλήμων Ελλάς!

Απωλέσθη…

lΤι έγινε η σκιώδης υπουργός Άμυνας Βάσω Παπανδρέου και η κουστωδία της, που ήταν έτοιμη να εισβάλει στο υπουργείο;

lΤι σου είναι ο άνθρωπος… Σκιάς όναρ, όπως έλεγε αρχαίος σοφός…

Ο αναπληρωτής

lΠρώην διπλωμάτης ο κ. Μπεγλίτης, που του δόθηκε η αρμοδιότητα των εξοπλισμών πριν πατήσει το πόδι του στο υπουργείο…

lΥπουργείο Άμυνας χωρίς ΚΥΣΕΑ και χωρίς εξοπλισμούς ίσον σκορδαλιά χωρίς σκόρδο… Τι απέμεινε στον κ. Βενιζέλο; Οι κρίσεις των ανθυπασπιστών; Και οι παρελάσεις; Καλύτερα, όμως, να περιμένουμε τα ΦΕΚ για να δούμε τις αρμοδιότητες.


Σχολιάστε εδώ