Μεθοδικές ενέργειες και άφθονο χρήμα για «τουρκική εθνότητα»

Δεν υπάρχει προηγούμενο, από άποψη οργανωτική, των παρεμβάσεων του τουρκικού προξενείου, που συντόνισε από το παρασκήνιο την ενίσχυση των μειονοτικών υποψηφίων για τη Βουλή, αφού μέχρι και ψήφοι «αποδήμων» στην Τουρκία και φοιτητών μετεφέρθησαν στη Θράκη, για να ψηφίσουν σήμερα. Κι αυτό για λόγους αυτονόητους.

Πέραν αυτού, ηλεγμένες πληροφορίες αναφέρονται σε πρόθεση της Άγκυρας να δημιουργήσει -και πολύ σύντομα- σοβαρά ζητήματα που θα της επιτρέψουν να εγείρει «θέμα συλλογικού αυτοπροσδιορισμού της εθνικής ταυτότητος της μουσουλμανικής μειονότητος»! Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται από πολλού μεθοδικά σε διάφορα κέντρα και ιδιαίτερα της Ευρώπης, ελπίζοντας ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις οργάνων, όπως του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωκοινοβουλίου, στα οποία ενεργούν ήδη φιλοτουρκικά λόμπι.

Προς την ίδια κατεύθυνση, με άφθονο χρήμα, κινούνται μηχανισμοί και τροφοδοτούνται ομάδες στις οποίες μετέχουν γνωστές προσωπικότητες, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις και να αναληφθούν συντονισμένες ενέργειες, για υπεράσπιση δήθεν «καταπατουμένων δικαιωμάτων της μειονότητος» στην Ελλάδα!


Σχολιάστε εδώ