Νέες συμβάσεις-«σοκ» στην ΕΡΤ

Στη σύναψη σύμβασης ύψους 11.400 ευρώ (μεικτό ποσόν) με τον/την Ε. Α. προχώρησε η ΕΡΤ έναν μήνα πριν από τις εκλογές, εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης. Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η προηγούμενη σύμβαση με το συγκεκριμένο πρόσωπο (τα στοιχεία είναι στη διάθεση του «Π») έληγε στις 26.9.2009 και ήταν ύψους 12.000 ευρώ (μεικτό ποσόν).
Όμως το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας με την αρ. πρωτ. 3585 απόφασή του στις 4 Σεπτεμβρίου 2009 (δηλαδή την τελευταία Παρασκευή πριν
από την επίσημη κήρυξη της προεκλογικής περιόδου) έλυσε την προηγούμενη σύμβαση «αζημίως». Με την ίδια απόφαση ενέκρινε νέα, ξανά στην κατηγορία του «προσωπικού ειδικών θέσεων», στη Γενική Διεύθυνση Ειδήσεων, για έναν ακόμη χρόνο, μέχρι τις 31/8/2010, έναντι του ποσού των 11.400 ευρώ, μειώνοντας δηλαδή τις μηνιαίες απολαβές μόλις κατά 600 ευρώ.
Στο ποσόν αυτό, που εγκρίθηκε, «περιλαμβάνονται πάσης φύσεως επιδόματα, πλην δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, καθώς και πάσης φύσεως πρόσθετες αμοιβές για υπερωριακή, ημεραργιακή, νυχτερινή απασχόληση, έξοδα παράστασης κ.λπ.». Το εντυπωσιακό είναι πως αυτή η σύμβαση εγκρίθηκε και από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, που δηλώνει πως πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ-ΕΡΤ, την ίδια ώρα που το ΠΑΣΟΚ δηλώνει πως θα νοικοκυρέψει την οικονομία.
Η δεύτερη σύμβαση είναι ύψους 7.400 ευρώ (μεικτό ποσόν) με τον Β. Ε., στην κατηγορία του «προσωπικού ειδικών θέσεων», στον τομέα των σκηνοθετών. Η σύμβαση (αρ. πρωτ. 3586) υπεγράφη στις 4/9/2009 και έχει πάλι διάρκεια ενός έτους, από 1/9/2009 έως 31/8/2010.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο ήρθε στην ΕΡΤ ως συμβασιούχος και καθώς δεν είχε τη δυνατότητα άλλης ανανέωσης η κρατική ραδιοτηλεόραση επέλεξε την οδό της αναβάθμισης της εργασιακής σχέσης, συνάπτοντας σύμβαση για «προσωπικό ειδικών θέσεων».
Όλα αυτά σε εποχή οικονομικής κρίσης και ενώ και τα δύο κόμματα εξουσίας «υπόσχονται» νέα λιτότητα στον απλό κόσμο και την ίδια ώρα η ανεργία χτυπάει τον κλάδο των δημοσιογράφων.


Σχολιάστε εδώ