Αν δεν πληρώσεις, αγώνα δεν βλέπεις!

Άρτος και θεάματα… Ο άρτος υπάρχει, όχι όμως και το θέαμα. Γιατί, λέει, πρέπει να πληρώσεις! Δεν μπορεί να είναι τζάμπα. Έχουν έξοδα, λέει, οι ομάδες… Για να τα πετάνε σε μεταγραφές αμφιβόλου ποιότητας παικτών, τα δε ποσά μαμούθ που λένε ότι έδωσαν και τα συμβόλαια-μισθοί, πριμ κ.λπ. δεν υπόκεινται σε ΚΑΝΕΝΑΝ φορολογικό έλεγχο και υποχρέωση κατάθεσης των σχετικών συμβολαίων στην Εφορία. Το γιατί το ξέρετε… Ποιος υπουργός, ποια κυβέρνηση τολμούν νʼ αγγίξουν τους «νταβατζήδες» του ποδοσφαίρου;

Όλα δηλαδή να τα πληρώνει ο λαουτζίκος, ο κάτοικος του χωριού, αφού τα γήπεδα που χρησιμοποιούν οι ποδοσφαιρικές εταιρείες τα έχει πληρώσει ο φορολογούμενος πολίτης και τους χιλιάδες αστυνομικούς που διατίθενται στους αγώνες τους πληρώνει επίσης ο λαουτζίκος, που τελικά πρέπει να πληρώσει κι από πάνω για να δει τον αγώνα!

Θα πουν, έγινε διαγωνισμός και η Nova πρόσφερε τα περισσότερα χρήματα για τη μετάδοση των αγώνων. Και μόνο αφελείς και ηλίθιοι θα πίστευαν ότι δεν θα προσφέρει πολύ περισσότερα από τα «ελεύθερα» κανάλια, γιατί παίρνοντας την αποκλειστικότητα ποντάριζε όχι μόνο στις διαφημίσεις, που θα τις είχε κι ένα ιδιωτικό κανάλι, αν ήταν πλειοδότης, αλλά και στην απόκτηση συνδρομητών, αφού οι διψασμένοι για ποδόσφαιρο, θέλοντας και μη, θα γίνουν συνδρομητές για να μπορούν να βλέπουν την ομάδα τους.

Φυσικά δεν φταίει η Nova. Επιχείρηση είναι, τα συμφέροντά της θα κοιτάξει. Δεν είναι φιλανθρωπική εταιρεία.

Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Πολιτεία. Από τη στιγμή που χρηματοδοτεί και επιχορηγεί τις ΕΠΑΕ, θα έπρεπε να έχει την αποκλειστικότητα της μετάδοσης ΟΛΩΝ των ποδοσφαιρικών αγώνων. Όπως έχει και τους αγώνες στίβου, διεθνείς και ελληνικούς.

Και έχει υποχρέωση ένα κράτος για κοινωνική, ψυχαγωγική και αθλητική προσφορά στους πολίτες του.

Άλλωστε θα μπορούσε να καλύψει κάποιες λογικές απαιτήσεις των ομάδων από το χαράτσι (μέσω ΔΕΗ) που υποχρεούται να πληρώνει ο κάθε πολίτης. Θα πρέπει αμέσως η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, οι νέοι υπουργοί Τύπου και Αθλητισμού, να παρέμβουν και να βρουν λύση για να βλέπει όλη η Ελλάδα, ανεξάρτητα αν έχει Nova ή όχι, ποδόσφαιρο, που πάει κι αυτό να γίνει κλειστό κλαμπ εκείνων που τους περισσεύουν τα λεφτά.

Τώρα για να δει αγώνα κάποιος που δεν έχει συνδρομητική τηλεόραση αναγκάζεται να παίρνει τα παιδιά του και να τρέχει στο καφενείο της γειτονιάς που έχει Nova. Υποχρεωνόμενος βέβαια να πίνει καφέδες και ποτά!

Τελικά όλα στον βωμό του χρήματος… Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν… Και μετά μας λένε ότι νοιάζονται για τον πολίτη, τον μη προνομιούχο…

Σιγά σιγά και τον αέρα που αναπνέουμε θα πληρώνουμε…


Σχολιάστε εδώ