Τώρα «φαίνονται» οι εκλογές

Πολώνεται το κλίμα στον Πειραιά όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Τα προεκλογικά κιόσκια των κομμάτων εμφανίσθηκαν, τα διαφημιστικά ταμπλό γέμισαν με αφίσες και όλα είναι έτοιμα για την τελική ευθεία, που αρχίζει από αύριο.

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ κινούνται με άλλον αέρα, ενώ της ΝΔ τρέχουν μεν, αλλά δεν έχουν τη σπιρτάδα που είχαν πριν από δύο χρόνια. Πάντως, μετά την αναγγελία των ψηφοδελτίων αρχίζει να συσπειρώνεται ο κόσμος της ΝΔ και όλες οι συγκεντρώσεις που κάνουν οι υποψήφιοί της έχουν μεγάλη συμμετοχή, κάτι που πριν από 15 μέρες θεωρούνταν… απίθανο!

Το γεγονός έχει κάνει τους Νεοδημοκράτες στον Πειραιά να αναθαρρήσουν και να πιστεύουν βαθιά μέσα τους ότι η διαφορά μέχρι την Κυριακή θα έχει μειωθεί σοβαρά!

Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους, να πούμε ότι οι δύο πρώτοι των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων, Μιχαλολιάκος και Μελάς, έχουν ήδη ξεχωρίσει και πάλι, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ντεμαράζ ετοιμάζει ο Γ. Καλός, που τους ακολουθεί κατά πόδας.

Πολλοί στον Πειραιά θεωρούν ότι ο Καλός μπορεί να κάνει την έκπληξη. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι υποψήφιοι έχουν «στοχοποιήσει» το κοινό στο οποίο απευθύνονται.

Ο Γιάννης Βουτσινάς στηρίζεται πάρα πολύ από τους νέους και έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δυναμική, που μπορεί να πετύχει καλό «πλασάρισμα». Πολύ καλά πηγαίνει και ο έτερος των νέων υποψηφίων Κώστας Κατσαφάδος, ο οποίος έχει ρίξει το βάρος στο μανιάτικο στοιχείο του Πειραιά, που όμως είναι ήδη «πιστωμένο» μεταξύ Μιχαλολιάκου και Μελά. Οι υπόλοιπες δύο υποψηφιότητες, από τον χώρο των γυναικών, δεν ακούγονται και η μόνη που έχει βάσιμες ελπίδες να διακριθεί και να σπάσει τη δυάδα Βουτσινά – Κατσαφάδου είναι η ηθοποιός Τζοβάνα Φραγκούλη, που είναι και πιο αναγνωρίσιμη.

Από τη Β΄ Πειραιά την καλύτερη προεκλογική κινητοποίηση την έχει κάνει ο Γιάννης Τραγάκης, που έχει την πιο συχνή παρουσία σ’ όλες τις γειτονιές της Νίκαιας, του Ρέντη, του Περάματος, της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου και του Κορυδαλλού. Πολύ καλή και η παρουσία του Τάσου Νεράντζη, ο οποίος είχε… δουλέψει αρκετά με τους ψηφοφόρους του από τα υπουργεία από τα οποία πέρασε και φαίνεται πιο άνετος, ενώ από κει και πέρα δυνατά παίζουν ο Γ. Κουράκος και ο Γ. Βασιλείου.

Στον αντίποδα, από το ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Πειραιά ο Μ. Μπεντενιώτης δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση. Έχει πολύ καλό επιτελείο, που αποτελείται από παλαιούς και έμπειρους συνεργάτες του, οι οποίοι καθοδηγούνται από παλαιά στελέχη των πρώτων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ! Την τελευταία βδομάδα ο Μ. Μπεντενιώτης θα επικεντρωθεί στο Δ΄ Διαμέρισμα, που είναι και ο χώρος στον οποίο έχει τους περισσότερους ψηφοφόρους. Από κοντά ακολουθεί ο Δημ. Καρύδης, που περιμένει κάποιο… στραβοπάτημα του πρώτου, ενώ για την τρίτη θέση θα παλέψουν η Δάφνη Μπόκοτα με τον Γ. Μπενέτο. Η Δάφνη πάντως είναι πιο αναγνωρίσιμη κι έχει το πλεονέκτημα ότι πιο εύκολα από οποιονδήποτε άλλον θα πάρει τον δεύτερο σταυρό προτίμησης.

Δεν θα είναι έκπληξη ωστόσο αν μπει σφήνα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Ρεσβάνης, που είναι πολύ γνωστός στον Πειραιά λόγω του Δικηγορικού Συλλόγου. Μειονέκτημά του το ότι δεν έχει… δουλέψει πολύ στα νησιά.

Στη Β΄ Πειραιά σίγουροι για την εκλογή τους φαίνονται οι Γ. Διαμαντίδης, Γρηγόρης Νιώτης και Δημ. Λιντζέρης, ενώ θέση στη Βουλή θα διεκδικήσουν ο Στέφανος Χρήστου (επί τρεις τετραετίες δήμαρχος Κορυδαλλού) και ο Κ. Ξυλούρης, που κάνει εντυπωσιακό προεκλογικό αγώνα.

Τον δεύτερο σταυρό διεκδικεί με αξιώσεις και η Μαίρη Μαρούπα που αποτελεί το «νέο αίμα» στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και είναι πολύ γνωστή στην περιοχή λόγω του συζύγου της, του ποινικολόγου Βασίλη Ταουξή.

// Σε μεγάλη συγκέντρωση γυναικών μίλησε προχθές η Δάφνη Μπόκοτα, υποψήφια Α΄ Πειραιά του

ΠΑΣΟΚ. Μαζί της ήταν και η δημοτική σύμβουλος του Φασούλα και αντιδήμαρχος Νίτσα Βλασσοπούλου, που την έχει περάσει κατά 3 σταυρούς στις δημοτικές εκλογές, αλλά προχθές δήλωσε ότι θα τη στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις. Δύο μέρες πριν η κ. Βλασσοπούλου ήταν σε συγκέντρωση άλλου υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, που φωτογραφήθηκε μαζί του και δήλωσε και σ’ αυτόν τη στήριξή της. Τελικά, με ποιον είναι;

// Τέτοια πρεμούρα έχει πιάσει τους υποψηφίους, που όταν κάνουν καμιά συγκέντρωση σε οποιοδήποτε μαγαζί βάζουν ότι ήταν παρόντες και όσοι επώνυμοι Πειραιώτες βρίσκονταν εκεί, αλλά εκτός συγκέντρωσης, με τη δική τους παρέα!

Έτσι, σε τοπικό φυλλάδιο υπήρχε «ρεπορτάζ» από προεκλογική συνεστίαση υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ όπου αναφερόταν ότι παρών ήταν και γνωστός δικηγόρος της πόλης, ο οποίος όμως βρισκόταν στο συγκεκριμένο μαγαζί με φίλους του και φυσικά ουδεμία σχέση έχει με τον υποψήφιο!

Και βέβαια την επομένη που οι φίλοι του τον ρωτούσαν πώς και βρέθηκε μαζί με τον υποψήφιο, που δεν τον είχε στηρίξει ποτέ, δεν ήξερε τι να πει! Άντε μετά να βγάλεις άκρη για το ποιος στηρίζει ποιον.

// Δεν θα… γλιτώσει ούτε αυτήν τη φορά την… τιμωρία από τον σύζυγό της η υποψήφια της ΝΔ στον Πειραιά. Στις προηγούμενες εκλογές επειδή δεν εξελέγη… της είχε κάψει το φόρεμα με τσιγάρο. Τώρα, επειδή πάλι δεν πρόκειται να εκλεγεί, όπως δείχνουν τα πράγματα, τι θα της κάψει; Τη… γούνα;


Σχολιάστε εδώ