Οξύνεται η κόντρα μεταξύ ΚΚΕ και ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος (ΠΑΣΚ/ΔΥ) και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Γαβρίλης (Αυτ. Παρέμβαση) δεν φαίνεται να αιφνιδιάστηκαν από την επίθεση της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, όταν στη διάρκεια της τηλεοπτικής συζήτησης των «6» πολιτικών αρχηγών επετέθη για άλλη μια φορά κατά των συνδικαλιστικών ηγεσιών των δύο ανωτάτων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Παπαρήγα μίλησε για «αριστοκρατικές ηγεσίες» και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενη συμπόρευση του ΠΑΜΕ με αυτές.
Ο κ. Παπασπύρος σχολίασε ως εξής την αναφορά της κ. Παπαρήγα:
«Μπορεί κανείς να διαφωνεί με πολικοσυνδικαλιστικές επιλογές ενός χώρου, αλλά δεν μπορεί να διαγράψει την παρουσία του στους εργατικούς, κοινωνικούς αγώνες. Υπάρχουν διαδρομές, ιστορικές αλλά και σύγχρονες. Ανεξάρτητα από την υιοθέτησή τους και την πολιτική επιλογή του καθένα, είναι σεβαστές, κατανοητές και υπαρκτές. Επειδή έως τώρα, και από πολλούς, η κριτική ήταν κατά κανόνα για το ”απρόβλεπτο”, ”πεζοδρομιακό” κ.ά. στην πολιτικοσυνδικαλιστική πρακτική της ΑΔΕΔΥ, είναι φυσικό να νιώθουμε ότι τα περί ”αριστοκρατικής” στάσης δεν μας αφορούν και δεν μας αγγίζουν».
Σε πιο σοβαρό τόνο απάντησε ο κ. Γαβρίλης, ο οποίος εμφανίστηκε να μη διαφοροποιείται ριζικά με τον χαρακτηρισμό που απέδωσε η κ. Παπαρήγα στις ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, διαφωνεί όμως με τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος. Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ, απαντώντας στη κ. Παπαρήγα, υπογραμμίζει ότι:
«Η επιλογή είναι μια ισχυρή πίεση στις συμβιβασμένες ηγεσίες των συνδικάτων, από τα κάτω αλλά και από τα πάνω, για να αντιστοιχηθούν με τις ανάγκες των εργαζομένων. Όχι στη διαίρεση των εργαζομένων. Όχι παραμάγαζα και διασπάσεις που εξυπηρετούν από άλλο δρόμο τις κυβερνήσεις και το κεφάλαιο…».
Είναι προφανές ότι ο κ. Γαβρίλης όχι μόνο διαφωνεί με την ξεχωριστή πορεία του ΠΑΜΕ εντός του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά εμμέσως πλην σαφώς εκτιμά ότι η τακτική αυτή ευνοεί τις κυβερνήσεις και το κεφάλαιο, που το ΠΑΜΕ εμφανίζεται να το έχει στο στόχαστρό του.
Η συνέχεια της κόντρας μετά τις εκλογές…


Σχολιάστε εδώ