Αγώνα για να μη… χάσουν τη θέση τους δίνουν βουλευτές της ΝΔ

Σύμφωνα με τους πιο αισιόδοξους υπολογισμούς, πενήντα από τους μέχρι πρότινος βουλευτές δεν θα είναι εκ νέου στο Κοινοβούλιο, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι θα υπάρξουν και νέοι υποψήφιοι.

– Στην Α΄ Αθήνας η Ν. Δημοκρατία θα καταλάβει πέντε έδρες. Ντόρα και Αβραμόπουλος αναμένεται να είναι στις δύο πρώτες θέσεις, ακολουθεί ο Π. Παυλόπουλος, ενώ 4-5 υποψήφιοι διεκδικούν τις άλλες δύο θέσεις. Πρόκειται για τον Γ. Αλογοσκούφη (που χάνει συνεχώς δυνάμεις και τα μηνύματα είναι πολύ απογοητευτικά), τον Μ. Μαυρομμάτη, που φαίνεται ότι μπορεί να κερδίσει μια θέση στη Βουλή, την Ελ. Βόζεμπεργκ, την Ελ. Κουντουρά, τον Β. Κικίλια, τον Χρ. Τεντόμα και τη Φ. Πιπιλή.

– Στη Β΄ Αθήνας η ΝΔ θα εκλέξει στην καλύτερη περίπτωση 10-11 βουλευτές και ως εκ τούτου αναμένεται «σφαγή», αφού 5-6 από τους σημερινούς θα μείνουν εκτός Κοινοβουλίου, πιθανότατα και κυβερνητικά στελέχη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, Μεϊμαράκης και Σπηλιωτόπουλος προηγούνται, ενώ στην προνομιούχο δεκάδα βρίσκονται οι Κ. Χατζηδάκης, Φ. Πετραλιά, Γ. Γιακουμάτος, Κυρ. Μητσοτάκης. Από εκεί και πέρα τις υπόλοιπες θέσεις θα διεκδικήσουν στελέχη, ορισμένα από αυτά με μακρά πολιτική θητεία, όπως οι: Παπαθανασίου (στηρίζεται από τον κομματικό μηχανισμό της Ρηγίλλης), Πολύδωρας, Κασίμης, Καμμένος, Ζαγορίτης, Βαρβιτσιώτης, αλλά και οι Ντινόπουλος, Σταθάκης κ.ά.

– Στην Περιφέρεια Αττικής σίγουρες θεωρούνται οι τρεις έδρες, με τους Βλάχο, Μπούρα να προηγούνται, ενώ την τρίτη θα διεκδικήσουν οι Καντερές και Σταύρου, αν και ο Διονύσης Παπουτσής μπορεί να κάνει την έκπληξη.

– Στην Αργολίδα αποχώρησε ο Γ. Μανώλης, νέος υποψήφιος είναι ο Γ. Αδριανός, ενώ υπό ορισμένες συνθήκες η ΝΔ μπορεί να βρεθεί με μία βουλευτική έδρα, την οποία θα διεκδικήσουν επίσης οι Ελ. Παπαδημητρίου και Δ. Κρανιάς.

– Στην Αρκαδία, ο μηχανισμός του Π. Τατούλη λέγεται ότι στηρίζει τον Δ. Κωστόπουλο, σε σημείο που πολλοί να θεωρούν ότι μπορεί να απειλήσει την επανεκλογή του Α. Λυκουρέντζου.

– Στη Μεσσηνία η κυβερνητική παράταξη, ως δεύτερο κόμμα, είναι ενδεχόμενο να βρεθεί με δύο βουλευτικές έδρες. Με βέβαιο ότι την πρώτη θα καταλάβει ο Αντ. Σαμαράς, την άλλη έδρα αναμένεται να διεκδικήσουν οι Καλαντζάκου, Σαμπαζιώτης και Λαμπρόπουλος.

– Στα Δωδεκάνησα η ΝΔ δεν θα εκλέξει ξανά τρεις βουλευτές. Μετά τον αποκλεισμό του Παυλίδη, τις έδρες (μία η δύο) θα διεκδικήσουν Βαληνάκης και Καραμάριος, εκτός κι αν κάνει την έκπληξη η υποψήφια που στηρίζει ο πρώτος.


Σχολιάστε εδώ