Φροντίζει ο Μητσοτάκης για την Ντόρα αλλά και τον Κυριάκο…

Τις τελευταίες ημέρες έχει δραστηριοποιηθεί ξανά ο πρώην πρωθυπουργός, επικοινωνεί με στελέχη και τους ζητεί να στηρίξουν κυρίως τον Κυρ. Μητσοτάκη (βρίσκεται χαμηλά στη Β΄ Αθηνών) διότι, όπως σημειώνει, «η Ντόρα θα εκλεγεί πρώτη, δεν έχει ανάγκη».

Παράλληλα, κομματικοί αξιωματούχοι που «πρωταγωνιστούσαν» την τριετία 1990-93 έχουν επανέλθει στο προσκήνιο ενώ δραστηριοποιούνται και παρασκηνιακά, με στελέχη της «καραμανλικής ομάδας» να γκρινιάζουν ότι… ετοιμάζουν το έδαφος για την Ντόρα! Οι ίδιοι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι κλήθηκαν από το κόμμα να βοηθήσουν και πως «αν δεν μας θέλουν, ας μας το πουν ευθέως».

Η κ. Μπακογιάννη μετά τις ευρωεκλογές ξεκίνησε έναν ευρύ γύρο παρασκηνιακών επαφών, θέλοντας να ενισχύσει τη θέση της στο εσωτερικό του κόμματος, διαβλέποντας ενδεχομένως ότι θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις. Οι επαφές της εντάθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την προκήρυξη των εκλογών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κλίμα που συναντά δεν είναι τόσο θετικό, γεγονός που έχει προκαλέσει προβληματισμό και ανησυχία στο επιτελείο της υπουργού Εξωτερικών.

Άλλωστε, στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες της η ίδια αναγνωρίζει ότι η κούρσα της διαδοχής θα είναι σκληρή και δύσκολη. Πέραν των «αντιμητσοτακικών» συναισθημάτων που διακατέχουν πολλά στελέχη, αρκετοί αντιδρούν στην προοπτική ανάδειξης της Ντόρας στην αρχηγία λόγω του «ύφους και της συμπεριφοράς» της.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε χαρακτηριστικά ότι «η Ντόρα δεν θέλει συνεργάτες, αλλά υποτακτικούς». Όταν τεθεί θέμα ηγεσίας, η κ. Μπακογιάννη θα κληθεί να πληρώσει το κόστος και για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αφού εκείνη και ο Γ. Σουφλιάς πρωτοστάτησαν και πίεσαν τον Κ. Καραμανλή προς την κατεύθυνση αυτή.


Σχολιάστε εδώ