«Πάγος» στις σχέσεις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Στο σημείο μηδέν οι σχέσεις μεταξύ των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών (ΠΑΣΚΕ-ΠΑΣΚ/ΔΥ) στις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι διαφοροποιήσεις (πολιτικές και συνδικαλιστικές) που σοβούσαν από καιρό, με αιχμή τη στρατηγική του συνδικαλιστικού κινήματος και με κύριους εκφραστές τον κ. Σπ. Παπασπύρο (πρόεδρο ΑΔΕΔΥ) και τον κ. Γ. Παναγόπουλο (πρόεδρο ΓΣΕΕ), φαίνεται να εντείνονται όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, με τις οποίες, όπως όλα δείχνουν, το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Για τα προσχήματα, τελικώς έγινε η κοινή συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (σ.σ.: όπως γράψαμε, οι δύο οργανώσεις είχαν ξεχωριστό διεκδικητικό πρόγραμμα, διαφορετικές αφίσες κ.λπ.). Κατά την παρουσίαση όμως της έκθεσης για την ελληνική οικονομία, που κάθε χρόνο πραγματοποιεί το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ίχνος δεν υπήρξε από εκπροσώπους της ανώτατης συνδικαλιστικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων.
«Δεν ενημερωθήκαμε για το περιεχόμενο της έκθεσης, δεν προσκληθήκαμε, αγνοηθήκαμε πλήρως», ήταν η εξήγηση του αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ Ηλ. Βρεττάκου, που υπενθύμισε ότι το «πρόβλημα» έχει ήδη απασχολήσει την Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αμέσως μετά τις εκλογές (διαπαραταξιακά) θα αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για το ξεκαθάρισμα της κατάστασης. Το κατά πόσο θα αποσαφηνιστούν και οι σχέσεις μεταξύ των ηγεσιών των δύο οργανώσεων απομένει να το δούμε, καθώς ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο «ξένες» οι πορείες τους όσο στο διάστημα που διανύουμε.


Σχολιάστε εδώ