Για πρώτη φορά σε γυναίκα δημοσιογράφο το βραβείο «Ελένη Βλάχου»

Το ελληνογερμανικό δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου» για το 2009
απένειμε ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας στη Μαρία Νικολάου, δημοσιογράφο στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Η βράβευση έγινε στην αίθουσα της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και σε αυτήν παρέστησαν η γενική γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Μαργαρίτα Παπαδά, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος, ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr Wolfgang Schultheiss, ο πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου της Αθήνας Φίλιππος Πάγκαλος και ο σύμβουλος Γενικής Διεύθυνσης του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Ανδρέας Χριστοδουλίδης. Το βραβείο απονέμεται για πρώτη φορά σε μια γυναίκα δημοσιογράφο και μάλιστα από Μέσο Ενημέρωσης της περιφέρειας.
Ο πρόεδρος της Βουλής στον χαιρετισμό του επεσήμανε τα εξής:
«Τιμούμε τη δημοσιογραφία ως θεμελιώδη κοινωνική και δημοκρατική διαδικασία.
Γιατί χωρίς την υπεύθυνη, πλήρη,
ανεξάρτητη και διεισδυτική δημοσιογραφία δεν μπορεί μια κοινωνία να αντιληφθεί τα προβλήματά της, να αναζητήσει τις λύσεις τους και να διατηρήσει την
απαιτούμενη συνοχή» και πρόσθεσε: «Για όσους δεν το θυμάστε, η κυρία Νικολάου βραβεύτηκε και το 2006 από τη Γενική Γραμματεία Τύπου ως αριστεύσασα για όλες τις επιδόσεις της. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικές τις διακρίσεις της για έναν παραπάνω λόγο: επειδή προέρχομαι από την ελληνική περιφέρεια και μάλιστα από μια περιοχή όπως είναι ο Νομός Καρδίτσας, ο οποίος έχει επτά ημερήσιες εφημερίδες, εκ των οποίων η μία έχει καθημερινή κυκλοφορία 7.500 φύλλα, και από τη Θεσσαλία, που η παράδοσή της στον περιφερειακό Τύπο είναι πρωταγωνιστική σε όλη την Ελλάδα.
Κάθε νομός της Θεσσαλίας έχει από τέσσερις έως επτά ημερήσιες εφημερίδες, μία εκ των οποίων έχει ημερήσια κυκλοφορία που ξεπερνά τα 27.000 φύλλα και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».


Σχολιάστε εδώ