Αφετηρία διακρίσεων το Ευρωβόλεϊ της Σμύρνης

Στην πονεμένη Σμύρνη μπήκε φρένο στην καθοδική πορεία που κατέγραψε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την τελευταία τριετία, αφού κατάφερε για 5η φορά στην ιστορία του, μετά το 1985 (7η), το 1987 (3η), το 1995 (7η) και το 2005 (6η), να πλασαριστεί στην 8άδα της κορυφαίας διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου.
Κέρδος από αυτήν τη διοργάνωση για τη «γαλανόλευκη» ο Δημήτρης Τζούριτς, ο οποίος μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι με την Πολωνία χρησιμοποιήθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή ως διαγώνιος και έβγαλε μάτια. Πέτυχε 23 πόντους με 21/36 τελειωμένες επιθέσεις και 2 μπλοκ. Το αστέρι του εικοσάχρονου «ερυθρόλευκου» άσου έλαμψε και από τη θέση του διαγώνιου κάνοντας συμπαίκτες και αντιπάλους να συζητούν για την ξεχωριστή παρουσία του στο τουρνουά.
Η ΕΟΠΕ ποντάρει πολλά στο κεφάλαιο Τζούριτς. Ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού μαζί με τον συνομήλικό του Ανδρέα Φράγκο (ακραίος του Πανελληνίου) και τον Δημήτρη Φιλίποφ (πασαδόρος του Παναθηναϊκού, παραχωρήθηκε δανεικός στον Επίκουρο), γιο του σπουδαίου Γιούρι που έγραψε ιστορία στα ελληνικά γήπεδα και πρόσφατα πολιτογραφήθηκε Έλληνας, θα αποτελέσουν τους τρεις πυλώνες της νέας Εθνικής Ανδρών του βόλεϊ.


Σχολιάστε εδώ