Ξεπάγωσαν οι ρυθμίσεις για την απόσυρση, τον ΦΠΑ και την αναστολή πλειστηριασμών ακινήτων

Τρεις φιλολαϊκές ρυθμίσεις που είχαν μείνει μετέωρες μετά την προκήρυξη των εκλογών αποφάσισε να εφαρμόσει άμεσα η κυβέρνηση, με την έκδοση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, που θα κυρωθούν από την επόμενη Βουλή. Πρόκειται για την καθιέρωση κινήτρων απόσυρσης παλαιών ΙΧ, την καταβολή του ΦΠΑ με δόσεις και το «πάγωμα» των πλειστηριασμών για χρέη έως 200.000 ευρώ.
Στη συνεδρίαση του οικονομικού διευθυντηρίου της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη εφαρμογής των τριών ρυθμίσεων πριν από τις εκλογές, καθώς θεωρούνται κατʼ εξοχήν φιλολαϊκές και υπάρχουν πιέσεις από την αγορά. Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου θα δημοσιευθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Πάντως, η εσπευσμένη προσφυγή στις κάλπες αφήνει σοβαρές εκκρεμότητες, καθώς δεν πρόλαβε η κυβέρνηση να προωθήσει πριν από το κλείσιμο της Βουλής τις ρυθμίσεις για τους εργαζομένους στην Ολυμπιακή και τον ΟΣΕ, την έκδοση ομολόγων για εξόφληση οφειλών του Δημοσίου στο ΙΚΑ, την απελευθέρωση των υπηρεσιών, την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και τις αυξήσεις στους συνταξιούχους του ΟΓΑ και στο ΕΚΑΣ.
Εξάλλου, στις ελληνικές καλένδες παραπέμπονται η πώληση σε στρατηγικό επενδυτή του 23% της ΕΥΑΘ, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, η πλήρης ιδιωτικοποίηση του Καζίνο της Πάρνηθας, η αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, αλλά και η πώληση επιπλέον ποσοστού 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Τelecom. Μετέωρα είναι και τα μεγάλα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα, που εξήγγειλε λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς: επέκταση του δικτύου αυτοκινητοδρόμων της Αττικής, κατασκευή διεθνούς αεροδρομίου στην Κρήτη κ.ά.


Σχολιάστε εδώ