Ετοιμάζεται για τη Β΄ Αθήνας ο διοικητής του ΟΑΕΔ

Πλώρη για το Κοινοβούλιο (στη Β΄ Αθήνας) βάζει ο διοικητής του ΟΑΕΔ Γ. Βερναδάκης. Πυκνώνουν οι παρεμβάσεις του ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση της ανεργίας και πολλοί εντός και εκτός ΝΔ θεωρούν τη δραστηριότητα αυτή «προίκα» για τον κ. διοικητή, που τώρα πάντως αντιμετωπίζει προβλήματα με πολλούς δημάρχους (σ.σ.: ανήκουν κυρίως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης).
Αιτία της ιδιότυπης διαμάχης η συμφωνία ΟΑΕΔ – ΚΕΔΚΕ για πρόσληψη 20.000 ανέργων (το 70% επιδοτούμενων από τον ΟΑΕΔ και το 30% όχι) από δήμους της Αττικής. Αρκετοί δήμαρχοι αρνούνται να ανταποκριθούν στην πρόσκληση αυτή, θεωρώντας ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με κομματικά κριτήρια. Σημειώνεται ότι τα κριτήρια πρόσληψης τα καθορίζουν οι ενδιαφερόμενοι δήμοι, η επιλογή όμως των ανέργων που θα προσληφθούν ανήκει στον ΟΑΕΔ, «με βάση και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του κάθε ανέργου», όπως αναφέρουν οι εργασιακοί σύμβουλοι του Οργανισμού. (Γιʼ αυτό και οι καταγγελίες των δημάρχων για «γαλάζιες» προσλήψεις.) Το πώς θα αντιδράσουν οι άνεργοι δημότες των δήμων που δεν συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μένει να το δούμε…
Η σύμβαση των 20.000 ανέργων που θα προσληφθούν από τους δήμους είναι τριετούς διάρκειας, με πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Σχολιάστε εδώ