MUSIC+ MEDIA

// Ακόμα πιο επιθετικά κινείται η Eleven του Ντέμη Νικολαΐδη και από ό,τι πληροφορούμαστε μέσα στον Νοέμβρη θα φέρει την Beyonce για συναυλία στην Αθήνα! Μετά την καλή διοργάνωση της συναυλίας του Carlos Santana, ατζέντηδες από το εξωτερικό δείχνουν ενδιαφέρον για συνεργασία, όπως επίσης και χορηγοί, οι οποίοι είδαν τον θετικό αντίκτυπο της συνεργασίας της Cosmote.
// Συνεχίζει να επενδύει στον χώρο της μουσικής ο Κώστας Γιαννίκος και αυτόν τον καιρό βρίσκεται και πάλι σε έντονες συζητήσεις με την Όλγα Παυλάτου προκειμένου η ίδια να αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις του ομίλου που έχει δημιουργήσει.
// Αναστάτωση επικρατεί στους λίγους πλέον αμιγώς ελληνικούς μουσικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι οποίοι βλέπουν τα νούμερά τους συνεχώς να συρρικνώνονται. Περισσότερο φαίνεται να έχει επηρεαστεί ο Sfera, ο οποίος στο παρελθόν είχε τη δύναμη να δημιουργεί τάσεις στο ελληνικό ρεπερτόριο, όμως επειδή το ρεπερτόριο έχει πρόβλημα, ταλαιπωρείται και ο σταθμός.
// Αυτό δημιουργεί προβληματισμό στην ΙΜΑΚΟ, καθώς ο τομέας των ραδιοφώνων ήταν ανέκαθεν ο πλέον κερδοφόρος. Έτσι αναζητούνται άμεσα λύσεις προκειμένου να αναστραφεί το κλίμα.
// Αντίστοιχοι προβληματισμοί επικρατούν και στην πλευρά Γιαννίκου, καθώς η επένδυση στα ραδιόφωνα δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα.
// Η ενδυνάμωση των σταθμών που παίζουν ξένο ρεπερτόριο είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει ένα φαινόμενο γνώριμο στον χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα: Σύντομα όλοι θα μετατρέπουν το ραδιόφωνό τους σε κάτι που θα έχει σχέση με την ξένη μουσική.
// Όσοι είναι πιο ψύχραιμοι και στηρίξουν συντηρητικά τον χαρακτήρα που έχει χτίσει εδώ και χρόνια ο σταθμός τους θα βγουν στο τέλος κερδισμένοι, επειδή όλες αυτές οι τάσεις έχουν κυκλικό χαρακτήρα.
// Ανησυχητική χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές συναυλιών τη νέα τάση απαγορεύσεων η οποία ξεκινά στην Αυστραλία. Μετά τη σταδιακή εξαφάνιση του καπνίσματος, οι αρχές της Αυστραλίας αρχίζουν να βάζουν περιορισμούς στο αλκοόλ. Ως πρώτο στάδιο σχεδιάζουν να απαγορεύσουν την πώληση μπίρας με υψηλή περιεκτικότητα αλκοόλ, ενώ απώτερος στόχος τους είναι να περιοριστεί συνολικά η κατανάλωση.
// Αυτό δημιουργεί προβλήματα στους διοργανωτές, εφόσον βασική πηγή εσόδων, πέρα από την πώληση στα σημεία διοργάνωσης, είναι και οι χορηγίες από αλκοολούχα ποτά, και μια τέτοια κίνηση σίγουρα θα επηρεάσει και αυτά τα έσοδά τους.
// Κινητικότητα στο στρατόπεδο της Nokia, η οποία προσπαθεί να αναδειχθεί σε ισχυρό παίκτη στον χώρο της μουσικής. Η απόσταση που τη χωρίζει από την Apple είναι τεράστια, όμως σε σταθερή βάση ανακοινώνει νέες συνεργασίες και υπηρεσίες με στόχο να την καλύψει.
// Μετά το φιλόδοξο αλλά όχι ιδιαίτερα πετυχημένο λανσάρισμα του «CWM» (comes with music) κινητού σε Αμερική και Αγγλία, η εταιρεία ετοιμάζεται να προχωρήσει πριν από το τέλος του χρόνου στην πώληση τέτοιων πακέτων σε όλη την Ευρώπη.
// Προκειμένου να ενισχύσει την προσφορά, πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία με τη Shazam, προκειμένου να συμπεριλάβει σε κάθε κινητό την υπηρεσία αναγνώρισης της Shazam, με δωρεάν χρήση για έναν χρόνο.
// Στη χώρα μας η υπηρεσία αυτή λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια ως «mad scanner» με ιδιαίτερη επιτυχία.


Σχολιάστε εδώ