ΠΟΣΠΕΡΤ εναντίον Χ. Παναγόπουλου

Σε ανοικτή επιστολή της η ομοσπονδία εργαζομένων κατηγορεί ευθέως τον πρόεδρο της κρατικής τηλεόρασης για επέμβαση στα εσωτερικά του συνδικαλισμού και του προσάπτει την πλήρη ευθύνη για τη μη υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2009. Ουσιαστικά τον κατηγορούν για αναξιοπιστία και παραπλάνηση των βουλευτών, αφού, όπως γράφουν, ανέφερε στη Βουλή «ψευδή» στοιχεία, στη συνεδρίαση της 28ης Ιουλίου. Εκεί ο Χ. Παναγόπουλος φέρεται να είπε πως «σήμερα έχουμε μια ΠΟΣΠΕΡΤ η οποία υπήρχε και παλιά έτσι, αλλά ήταν πλειοψηφικά εργαζόμενοι ΕΡΤ στο ΔΣ, σήμερα αυτή είναι κατά πλειοψηφία ελεγχόμενη από εργαζομένους του ΑΝΤ1 του MEGA, του STAR και άλλων καναλιών. Υπάρχει μια διαφορά. Μέχρι τώρα υπήρχε αυτή η ΠΟΣΠΕΡΤ με τους ιδιώτες μέσα, αλλά η πλειοψηφία της ήταν των εργαζομένων ΕΡΤ και έτσι εγώ τη δεχόμουν να κάνω διαπραγματεύσεις, γιατί οι δικές μου είναι διαπραγματεύσεις επιχειρησιακές. Αν θα δώσω εγώ αύξηση στους εργαζόμενους ΕΡΤ ή δεν θα δώσω, αν θα διεκδικήσουν περισσότερα ή λιγότερα δεν αφορά τους εργαζόμενους ΑΝΤ1…».
Η ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνει, απευθυνόμενη στον Χ. Παναγόπουλο, πως «ισχυριστήκατε δηλαδή, εν γνώσει σας ψευδώς, ότι σήμερα δεν είναι “πλειοψηφικά εργαζόμενοι ΕΡΤ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΠΕΡΤ”! Διότι σας έχει γνωστοποιηθεί η συγκρότηση του εκλεγμένου ΔΣ. Γνωρίζετε λοιπόν ότι 10 μέλη από τα 15 είναι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Αν δεν έχετε πρόβλημα με την αριθμητική, σίγουρα έχετε πρόβλημα με την αλήθεια!». Επισυνάπτει μάλιστα τον κατάλογο των μελών της διοίκησης όπου φαίνεται ποιοι είναι εργαζόμενοι στην κρατική τηλεόραση.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ υπογραμμίζει επίσης πως ο πρόεδρος παρεμβαίνει στις διεργασίες στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος και «παρανόμως, πήρατε θέση ισχυριζόμενος ότι “υπήρξε εντός του συνδικαλιστικού κινήματος ένα πρόβλημα αντιπροσωπευτικότητας, καθώς ένα κομμάτι των εργαζομένων ΕΡΤ, που κατά τεκμήριο αποτελούν πλειοψηφία των εργαζομένων ΕΡΤ, δεν δέχεται πλέον να έχει σχέση με το υπόλοιπο κομμάτι, που ουσιαστικά την πλειοψηφία έχουν εκεί οι εκπρόσωποι ιδιωτικών καναλιών”. Εν γνώσει σας δηλαδή παραπληροφορήσατε τη Βουλή, διότι γνωρίζετε ότι στην ΠΟΣΠΕΡΤ ανήκουν όλα τα σωματεία των εργαζομένων στην ΕΡΤ, με βάση το καταστατικό της». Με αυτά που απαιτεί δημόσια η ΠΟΣΠΕΡΤ αποκαλύπτεται το μέγεθος της εσωτερικής διχόνοιας και έντασης που επικρατεί στην ΕΡΤ, για την οποία μεγάλες ευθύνες έχει και η κεντρική ΠΑΣΚΕ, η οποία παρασκηνιακά δεν στηρίζει την ομοσπονδία της ΠΟΣΠΕΡΤ, επειδή έχασε τον έλεγχο της πλειοψηφίας στο ΔΣ! Επίσημα βέβαια δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ.


Σχολιάστε εδώ