ψιλά γράμματα

kkk Πολύς κόσμος στην Κυανή Ακτή φέτος. Εκτός από την πρώην εκδότρια (η οποία πήγε και στην Κέρκυρα), τις διακοπές του στην όμορφη παραλία φέρεται να πέρασε και επιχειρηματίας, η οικογένεια του οποίου κινείται και στα ΜΜΕ και στα δημόσια έργα. kkk Ένα από τα αρνητικά του τηλεοπτικού ρεπορτάζ είναι η συμβολή του στη μυθοποίηση των παρουσιαστών των τηλεοπτικών ειδήσεων. Ακόμη και η πρόωρη επιστροφή τους έφτασε να θεωρείται μέγιστο γεγονός, σαν να μην είναι αυτονόητη υποχρέωση για κάποιον που λαμβάνει δέκα φορές περισσότερα χρήματα από έναν ρεπόρτερ. Κοινώς, πρόκειται για «τσάμπα μαγκιά». Βεβαίως, οι σοβαροί τηλεοπτικοί σταθμοί, που στηρίζουν και τους άλλους παρουσιαστές τους, συνήθως δεν κάνουν βίαιες αλλαγές και πάνε με βάση το πρόγραμμα αντικαταστάσεων που έχουν ήδη δομήσει. kkk Πολύ κακό για το τίποτα με τις (παλιές και νέες) αθλητικές εκπομπές της περασμένης Κυριακής. Προγράμματα χωρίς έμπνευση και φαντασία, ευθέως ανάλογα με το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τους «συνήθεις υπόπτους», τηλεκριτικούς διαιτησίας, παλαίμαχους, εκπροσώπους ομάδων. Η τελευταία ποδοσφαιρική εκπομπή που προκαλούσε το ενδιαφέρον του κοινού ήταν εκείνη των Πανούτσου – Καρπετόπουλου, επτά χρόνια πριν, στην κρατική ΝΕΤ. Έκτοτε το χιούμορ θεωρήθηκε… αμαρτία, η μετριότητα προσόν, η άγνοια των θεμάτων ικανότητα και η ακατάσχετη φλυαρία ο καλύτερος σύμμαχος για όσους θέλουν να βρίσκονται επί ώρες στο γυαλί και να μη λένε τίποτα. kkk Εκτός από κάνα δυο πρώην αθλητές που βρήκαν τη «φάμπρικα» της έμμεσης διαφήμισης και βγαίνουν με τον χορηγό τους στην μπλούζα, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία. Κατά τα άλλα, καλά χασμουρητά. kkk Ημερομηνίες: Αύριο Δευτέρα, είναι η τελευταία ημέρα για τον δεύτερο γύρο της εθελουσίας εξόδου στον Alpha. Επίσης, στις 4 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η διαβούλευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το «ψηφιακό μέρισμα». kkk Στις 24 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση του προγράμματος του Alpha. kkk Βιβλίο, συνοδευόμενο με τα καλύτερα ραδιοφωνικά αποσπάσματα της «Ελληνοφρένειας», κυκλοφόρησε ο ΣΚΑΪ (9,90 ευρώ). Η τηλεοπτική εκπομπή ξεκινάει αύριο, Δευτέρα, παραμένοντας σταθερά στην ίδια προβολή (20.45). kkk Internet: Κρατήστε το σχέδιο ορισμένων εκδοτών για τον ρόλο του διαδικτύου το επόμενο διάστημα. Θα παράγουν με μικρές ομάδες περιεχόμενο για εξειδικευμένες σελίδες, θα εισπράττουν διαφήμιση χωρίς αγγελιόσημο και θα χρησιμοποιούν τα κείμενα για τις εφημερίδες τους, απολύοντας μέρος του προσωπικού, κερδίζοντας έτσι δύο μισθούς ανά εργαζόμενο από την κατάργηση του μισθολογίου. Τι δεν βλέπουν; Την κατάρρευση των εντύπων τους… kkk Πρόσωπα: Και στο Real News η Μαριάννα Πυργιώτη.

ξΤι θα γίνει με το ραδιόφωνο στην επαρχία; Αν κάπου στο βάθος του ορίζοντα υπάρχει η προκήρυξη για τους σταθμούς της Αττικής, για όλους εκείνους που είτε είναι σοβαροί επιχειρηματίες είτε διαπλέκονται με τους τοπικούς βουλευτές δεν διαφαίνεται λύση. Εκτός και αν προχωρήσει η κυβέρνηση, που έχει συντάξει τους σχετικούς χάρτες, σε προκηρύξεις συχνοτήτων και, μέσω του ΕΣΡ, των αδειών…

ξΟρισμένοι αναπολούν ήδη την «εποχή των Αγγελοπουλαίων» για τον δημοσιογραφικό κλάδο! Εξηγήσιμο αν πρόκειται γιʼ αυτούς που έμαθαν να εισπράττουν από επιχειρηματίες κάθε μήνα είτε βρίσκονταν σε μισθολόγιο είτε όχι.


Σχολιάστε εδώ