Επιλεκτικά και εκβιαστικά χτυπήματα από Χριστοφοράκο!

Και όπως προκύπτει από διαρροές –όχι ασφαλώς τυχαίες, αλλʼ αντιθέτως σκόπιμες για να διαβιβάζουν συναφή μηνύματα– οι πρώτες αναφορές σε ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για «εισφορές στα κομματικά ταμεία» ήταν το προειδοποιητικό προοίμιο…

Στην πολιτική και δημοσιογραφική πιάτσα κυκλοφορούν ακόμη περισσότερα, που αναφέρονται σε «λάιφ στάιλ» εκδηλώσεις στις βίλες Χριστοφοράκου και σε φωτογραφίες με πολιτικά πρόσωπα και «δημοσιογραφικούς αστέρες». Ιδιαίτερα μερικών που πήραν «δώρα εις είδος», για τα οποία ο Χριστοφοράκος, σε χρόνο ανύποπτο, φρόντιζε (ως εάν γνώριζε τι θα συνέβαινε) να έχει τεκμήρια φωτογραφικά και ηχητικά. Και μάλιστα εντελώς απροκάλυπτα, καθώς οι οπτικοακουστικές αποτυπώσεις προορίζοντο, υποτίθεται, για στήλες λάιφ στάιλ εντύπων.
Υπό το φως αυτών των στοιχείων και άλλων που κυκλοφορούν, πολιτικοί και νομικοί παράγοντες εκτιμούν ότι μπαίνουμε σύντομα σε φάση εκβιαστικών πρακτικών, οι οποίες ενδέχεται να «θυματοποιήσουν» πολλούς. Είτε γιατί θα στρέφονται κατά Χριστοφοράκου, είτε γιατί δεν θα παρέχουν την αναγκαία για τον ίδιο κάλυψη! Και μʼ αυτήν τη λογική θα εκτοξευθούν, φαίνεται, πολλά από τον ανεμιστήρα όταν αυτός εκκινήσει, κάτι για το οποίο προδιαθέτουν άμεσα ακόμη και οι συμπεριφορές συνηγόρων του.
Στους φακέλους Χριστοφοράκου βρίσκονται επίσης και κανονικά τιμολόγια θυγατρικών της Ζήμενς, τα οποία παρέμειναν ανεξόφλητα (και τελικά διεγράφησαν), για συσκευές (και «ολόκληρα νοικοκυριά») που έχουν κατά διαστήματα δοθεί σε αρκετούς αποδέκτες, πολιτικούς, δημοσιογράφους, κρατικούς αξιωματούχους, μερικοί από τους οποίους ήσαν ανυποψίαστοι για το τι επρόκειτο ενδεχομένως να συμβεί. Και που τελικά συνέβη, αφήνοντάς τους εκτεθειμένους και «στο χέρι» του Χριστοφοράκου. Αυτών τη συνδρομή θα ζητήσει τώρα ως εξοφλητικό αντίτιμο αυτών των τιμολογίων!
Δεν παίρνει πίσω τίποτα
απʼ όσα είπε κατά ΠΑΣΟΚ
Στο μεταξύ, εντελώς λαθεμένη είναι η εκτίμηση της Ιπποκράτους ότι αποτελεί «πλήρη δικαίωση του ΠΑΣΟΚ» το γεγονός ότι στην απαντητική επιστολή του γερμανού δικηγόρου του Χριστοφοράκου «ουδέν στοιχείο προσκόμισε» στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ να του δοθούν τα στοιχεία που έχει για χρηματισμό του ΠΑΣΟΚ.
Σωστή μεν η παρατήρηση, αλλά παραλείπουν ότι και ΟΥΔΕΝ πήρε πίσω απʼ όσα δήλωσε και για τους δύο ταμίες, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ότι τους έδωσε χρήματα για τα κόμματά τους, για να επηρεάσουν τους δημοσίους υπάλληλους που χειρίζονταν υποθέσεις για αναθέσεις δισεκατομμυρίων!
Αντίθετα μάλιστα επιμένει ο Χριστοφοράκος διά του δικηγόρου του ότι «δεν μπορούμε να δώσουμε πιθανά αποδεικτικά στοιχεία ή να κάνουμε κανενός είδους δηλώσεις» από τη στιγμή που εκκρεμούν οι διαδικασίες στα γερμανικά δικαστήρια.
Στο μόνο που θα μπορούσε να μείνει το ΠΑΣΟΚ είναι η φράση «πιθανά αποδεικτικά στοιχεία», τονίζοντας ότι ο Χριστοφοράκος αφήνει ανοιχτή πόρτα, διέξοδο ποινική, με την ερμηνεία ότι δεν είναι και τόσο σίγουρος για την αποδειξιμότητα των στοιχείων που έχει. Αυτό όμως θα πλανάται μέχρι η υπόθεση να φθάσει στο ακροατήριο. Και ασφαλώς με την ποινική δίωξη που θα ζητούσε το ΠΑΣΟΚ με την κατάθεση μήνυσης και αγωγής κατά του Χριστοφοράκου.


Σχολιάστε εδώ