Η επίθεση της Γεωργίας είχε στόχο τον… Ομπάμα!

Σύμφωνα με έγκυρους διπλωματικούς κύκλους και διεθνείς αναλυτές, μηχανισμοί του κατεστημένου των ΗΠΑ, αλλά και των Ρεπουμπλικάνων, μεθόδευσαν την εξέλιξη αυτή για να δώσουν… πόντους στον ΜακΚέιν και να «κοντύνουν» τον Ομπάμα, ο οποίος πριν από τα γεγονότα στη νότια Οσετία ήταν το φαβορί για τον Λευκό Οίκο. Την άποψη αυτή, ότι δηλαδή στόχος ήταν ο έγχρωμος υποψήφιος, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι αμέσως μετά τις εξελίξεις στη Γεωργία, σε νέο γκάλοπ που έγινε, ο ΜακΚέιν ξεπέρασε τον Ομπάμα και μάλιστα με 5 μονάδες διαφορά!

Γιατί όμως το πολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο της υπερατλαντικής υπερδύναμης θέλει να… φάει τον Ομπάμα; Απλούστατα γιατί οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν στις τάξεις τους όλα τα «γεράκια» που συντηρούν τις εστίες πολέμου ανά τον κόσμο και… μοσχοπουλάνε τα αμερικανικά όπλα, γεμίζοντας τα ταμεία τους. Αν εκλεγεί ο Ομπάμα φοβούνται ότι θα υλοποιήσει τη δέσμευσή του και θα πάρει πίσω τους αμερικανούς στρατιώτες που είναι διάσπαρτοι σε όλα τα σημεία της Γης (Αφγανιστάν, Ιράκ, Αφρική, Λατινική Αμερική, Βαλκάνια κ.λπ.). Αν επιστρέψουν όμως οι αμερικανοί στρατιώτες οι κρίσεις θα εκτονωθούν και τα όπλα θα μείνουν… απούλητα! Επιπλέον, αν ο Ομπάμα ασκήσει την κοινωνική πολιτική που εξήγγειλε, για να καλύψει το κόστος της σίγουρα θα περικόψει και τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ουάσινγκτον! Είτε έτσι δηλαδή είτε αλλιώς, εκείνοι που θα ζημιωθούν είναι οι έμποροι όπλων! Γι’ αυτό υποσκάπτουν τον Ομπάμα και κάνουν αγώνα για να εκλεγεί ο ΜακΚέιν. Ακόμα κι αν αυτό στοιχίζει μερικές χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και δεκάδες πόλεις κατεστραμμένες. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Ένα ακόμα σύνθημα που έχουν… ρίξει τα «γεράκια» για να πείσουν τον κόσμο να ψηφίσει ΜακΚέιν, είναι η τόνωση του εγωισμού των αμερικανών πολιτών. Δηλαδή φροντίζουν να πείσουν τους ψηφοφόρους πως είναι ο κυρίαρχος λαός της Γης κι αυτό θα μπορέσει να το διατηρήσει μόνο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος.

Σύμφωνα με τους ίδιους διεθνείς αναλυτές, αρχικά το πολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο της Ουάσινγκτον σχεδίαζε, για να πλήξει τον Ομπάμα, να επιτεθεί στο Ιράν. Αυτό όμως κρίθηκε πολύ επικίνδυνο, καθώς οι απώλειες θα ήταν τεράστιες και ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης ανάφλεξης ορατός. Έτσι επελέγη η «λύση» της εισβολής των Γεωργιανών στη νότια Οσετία. Να σημειώσουμε ότι στη συγκεκριμένη επιχείρηση των Αμερικανών η Τουρκία, έμμεσα, στήριξε τη Ρωσία, διαφοροποιούμενη από τις ΗΠΑ, μια και πιστεύει πως μια γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή μπορεί να θέσει και θέμα ίδρυσης ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.

Είναι το λιγότερο αφελείς όσοι πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ… αιφνιδιάστηκαν! Ακόμα και η Ντόρα, αν πράγματι πίστεψε τη φίλη της, την Κοντολίζα, ότι δεν ήξεραν τίποτε για την επίθεση του Σαακασβίλι.

Τα γεγονότα… μιλάνε από μόνα τους. Δύο μήνες πριν είχαν… πλημμυρίσει τη Γεωργία Αμερικανοί ή αμερικανοθρεμμένοι (όπως ο Άλεξ Ρόντος) σύμβουλοι για οικονομικά, διπλωματικά και στρατιωτικά θέματα. Αμερικανοί στρατιωτικοί χειρίζονταν ακόμα και τα πιο εξελιγμένα όπλα και ειδικά τους πυραύλους.

Όπως είπαμε, ο στόχος ήταν ο Ομπάμα. Αλλά αυτή η μεθόδευση «βόλευε» τις ΗΠΑ και για έναν άλλον λόγο: Έστειλαν το μήνυμα στη Ρωσία ότι δεν θα την αφήσουν… ασύδοτη να αυξάνει την επιρροή της στην Ευρώπη, τροφοδοτώντας την με πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τα ανεξάντλητα αποθέματά της.

Η στρατηγική των ΗΠΑ αποβλέπει στο να «στριμώξει» τη Ρωσία, αλλά και να πιέσει τους Ευρωπαίους να στραφούν σε άλλες χώρες για προμήθεια φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Το ερώτημα εν προκειμένω είναι: Θα… πιάσει το «κόλπο» των… «γερακιών»; Θα καταφέρουν να… βγάλουν από τη μέση τον Ομπάμα ή θα… χάσουν τ’ αβγά και τα πασχάλια;

Γιατί η δήλωση Πούτιν προχθές, ότι αν εγκαταστήσουν οι ΗΠΑ πυραύλους γύρω από τη Ρωσία σε ευρωπαϊκές χώρες, θα είναι κι αυτές συνυπεύθυνες και θα έχουν τις ανάλογες συνέπειες σε κάθε περίπτωση, δείχνει ότι τα… ψέματα τελείωσαν και δεν παίζει…


Σχολιάστε εδώ