Έχουν στόχο τη συμφωνία Alpha – RTL

Και θυμίζουμε πως από την περασμένη Κυριακή το «Π», έχοντας στη διάθεσή του άλλα δεδομένα, ήταν η μοναδική εφημερίδα που επεσήμανε πως σύντομα θα ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών.

Η πλευρά Κοντομηνά, επισήμως, όπως λένε πηγές στην Κάντζα, δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από την Εισαγγελία και εκφράζει την έκπληξή της για τη διοχέτευση της πληροφορίας. Θεωρεί δε πως είναι μια μεθόδευση με τη συμμετοχή και κυβερνητικών παραγόντων, από ανταγωνιστές του Δ. Κοντομηνά, με στόχο να μην προχωρήσει η συμφωνία του Alpha με το RTL. Μια συμφωνία που όπως πιστεύουν θα αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού στην ελληνική τηλεόραση, καθώς για πρώτη φορά θα επενδύσει ένας ξένος όμιλος που δεν θα έχει άμεσα πολιτικά συμφέροντα, αλλά θα έχει ως βασικό κίνητρο το κέρδος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δικηγόροι του Δ. Κοντομηνά θα ζητήσουν το πρωί της Δευτέρας, ενημέρωση από την Εισαγγελία, έτσι ώστε να υπάρξουν διευκρινίσεις για ποια υπόθεση πρόκειται. Λένε πάντως πως μια από τις καταγγελίες του Σ. Τσοτσορού είχε μπει στο αρχείο, αφού είχε εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα για τον Δ. Κοντομηνά.

Ο πρώην μέτοχος και πρόεδρος του Alpha Στάθης Τσοτσορός είχε στραφεί εναντίον του Δ. Κοντομηνά καταθέτοντας αγωγή και καταγγελία στο ΕΣΡ, θεωρώντας άκυρη τη συνέλευση της 30ής Μαΐου 2005, κατά την οποία αποφασίστηκε η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου του Alpha. Θυμίζουμε πως η πλειοψηφία των μετοχών του Alpha είχε περάσει στον Δ. Κοντομηνά από το 2002, ενώ η ιστορία του καναλιού πηγαίνει αρκετά χρόνια μακρύτερα, όταν ο τότε ΣΚΑΪ, βρέθηκε από τον Γιάννη Αλαφούζο στον έλεγχο του Σ. Τσοτσορού, ο οποίος ήταν την εποχή εκείνη στέλεχος του καναλιού.

Τώρα όμως οι πληροφορίες αναφέρουν πως η δίωξη αφορά μεταβίβαση των μετοχών της Alpha Digital, στην οποία, εκτός των Τσοτσορού και Κοντομηνά, μετείχε και το Ίδρυμα Ωνάση. Μάλιστα, ο σημερινός του πρόεδρος, Αντώνης Παπαδημητρίου, συμμετείχε ως μέτοχος με μικρή συμμετοχή στο σχήμα υπό τον Σ. Τσοτσορό, που απέκτησε τον τότε ΣΚΑΪ.


Σχολιάστε εδώ