Στο άψε-σβήσε εφαρμόστηκε ο νόμος για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου

Όταν οι πάντες γνωρίζουν τη χαλαρότητα και τους βραδείς ρυθμούς λειτουργίας των υπηρεσιών στη χώρα μας λόγω θερινής ραστώνης, είναι πραγματικά απορίας άξιον πώς ο συγκεκριμένος νόμος τόσο αστραπιαία -συνήθως μεσολαβεί ένας ολόκληρος μήνας- πριν καλά-καλά ψηφισθεί, πήγε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπεγράφη, βγήκε ο πάπυρος, δημοσιεύθηκε και στο άψε-σβήσε εφαρμόστηκε! Τέτοιες ταχύτατες διαδικασίες ούτε περίπτωση Αναγκαστικών Νόμων να συνέτρεχε!

Το εξίσου εκπληκτικό είναι ότι το ίδιο γρήγορα και αιφνιδιαστικά συνεκλήθη, μεσούντος πάντα του θέρους, και το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προκειμένου να προχωρήσει στον διορισμό των προϊσταμένων σε νευραλγικές θέσεις στη διοίκηση της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, το πρωτοφανές στην περίπτωση αυτή είναι ότι συνεκλήθη το ΑΔΣ προτού καν υποβληθεί κατά τα ειωθότα το ερώτημα από τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης!

Ιδού σ’ όλο της το μεγαλείο η πρεμούρα όσων κινούν τα νήματα στην κορυφή της Δικαιοσύνης: Την Τετάρτη υπεβλήθη το ερώτημα από τον υπουργό, ορίστηκε αυθημερόν ο εισηγητής και οριστικοποιήθηκε την ίδια στιγμή η επόμενη ημέρα, Πέμπτη, ως ημέρα συνεδρίασης των ΑΔΣ!

Το κρατούσαν μυστικό, λένε, και διέρρευσε μόλις την Πέμπτη! Λέγεται μάλιστα ότι δεν ενημερώθηκαν για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση τακτικά μέλη του ΑΔΣ, ενώ αντιθέτως κλήθηκαν αναπληρωματικά μέλη, τα οποία και συμμετείχαν…

Πολλοί επίσης συνδέουν την πρωτοφανή σπουδή σύγκλησης του ΑΔΣ με το γεγονός ότι πέντε μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου είναι υποψήφιοι για τις επτά κενές θέσεις Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, παρʼ όλο που θα έπρεπε η κάλυψή τους να έχει γίνει ήδη από τον περασμένο Ιούνιο.

Πρόκειται για πάγια διαδικασία που ακολουθείται κάθε χρόνο. Όχι όμως και φέτος που έχει σημειωθεί σημαντική καθυστέρηση, χωρίς να γίνει καμία ανακοίνωση που να δικαιολογεί την εκκρεμότητα…

Όλοι όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης χαρακτηρίζουν τις κινήσεις αυτές μέσα στην αλληλουχία και την ταχύτητά τους κραυγαλέες, διερωτώμενοι προς τι όλη αυτή η σπουδή.

Φοβούνται κάτι, θέλουν να προλάβουν κάτι πριν σκάσει; Συμβαίνει κάτι που κανείς δεν γνωρίζει; Οι επόμενες μέρες περιέχουν εκπλήξεις.

Οι ίδιοι κύκλοι δεν παραλείπουν να παραπέμψουν με νόημα και στην ασυνήθη προθυμία του κ. Αλογοσκούφη να συναινέσει αμέσως στις γενναίες αυξήσεις στους μισθούς των ελλήνων δικαστών, προθυμία που εξέπληξε τον εκπρόσωπο των δικαστών στις διαπραγματεύσεις. Λέγεται μάλιστα ότι ο υπουργός υπερακόντισε ακόμη και τους ίδιους στα αιτήματά τους!


Σχολιάστε εδώ