Στην αντεπίθεση πέρασε ο Σπάρτης

Ο φάκελος μπήκε τελικά στο αρχείο, κρίνοντας ο Εισαγγελέας Καλαμάτας ότι δεν προέκυψαν στοιχεία που να στηρίζουν τις καταγγελίες του Χρυσόστομου ότι τον εξεβίαζαν και τον λασπολογούσαν.

Η κύρια ένσταση του Ευστάθιου επικεντρώνεται στο γεγονός ότι η έρευνα περιορίστηκε μόνο στην κατάθεση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, χωρίς να κληθεί κανένας άλλος!

Κακώς, υποστηρίζει, δεν προχώρησε ο Εισαγγελέας σε περαιτέρω ουσιαστική έρευνα. Διότι, όπως λέει, δύο τινά μπορεί πλέον να συμβαίνουν: Ή εγώ είμαι εκβιαστής ή ο Μεσσηνίας κοινός συκοφάντης!

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, ο Άγιος Σπάρτης έθεσε το θέμα μετ’ επιτάσεως και κατά τη διάρκεια των εργασιών της τελευταίας Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Ενώ έχει στείλει και επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο ζητώντας το πλήρες ξεκαθάρισμα της υπόθεσης και από τον ίδιο τον προκαθήμενο να εφαρμόσει τους ιερούς κανόνες.

Ο Ευστάθιος δεν θέλει να καταφύγει στα δικαστήρια για να μην εκτεθεί η Εκκλησία. Αφήνει, παρ’ όλα αυτά, να εννοηθεί ότι εάν δεν υπάρξει διευθέτηση του ζητήματος, τότε θα αναγκαστεί να προσφύγει για τη δικαίωσή του στα Εκκλησιαστικά Δικαστήρια.

Όταν διαπίστωσε ο Μητροπολίτης Σπάρτης ότι ο Μεσσηνίας δεν το αποκαθιστά, έβαλε το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση της ΔΙΣ.

Ο Αρχιεπίσκοπος προσπάθησε να… καλοπιάσει τον Ευστάθιο, πλην όμως ήταν ανένδοτος απαιτώντας να του ζητήσει συγγνώμη ο Μεσσηνίας.

Ιεράρχες – μέλη της ΔΙΣ ζήτησαν από τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο να στείλει επιστολή συγγνώμης, η οποία όμως ποτέ δεν έφθασε στο φαξ, οπότε ακούστηκε να λέει ο Ιερώνυμος: «Καλά, με το φαξ θ’ ασχολούμαστε!»


Σχολιάστε εδώ