ο δαίμονας των δημαρχείων

Επειδή σ’ αυτήν την πόλη έχουμε καλούς φίλους, μου έστειλαν ένα πακέτο χαρτιά που μου δίνουν τη δυνατότητα να σας ενημερώσω για την καραμπινάτη παρανομία που θα οδηγήσει πολύ κόσμο στον Εισαγγελέα. Το αναψυκτήριο αυτό λειτουργεί με άδεια που εξέδωσε ο δήμαρχος στ’ όνομά του. Πρόκειται για την υπ’ αριθμόν 343/24/6/08. Ο Νικολάου έδωσε άδεια στον Νικολάου. Απίστευτο κι όμως αληθινό. Το δασαρχείο Πεντέλης εντοπίζοντας την απίστευτη αυτή καταπάτηση, έχει υποβάλει μέχρι σήμερα δύο μηνύσεις. Η πρώτη 16/3/06 και η δεύτερη 5/1/07. Και μόνο αυτό είναι αρκετό για να φανεί η παράνομη έκδοση της αδείας, αφού στα δικαιολογητικά που θα έπρεπε να καταθέσει ένας κοινός θνητός, εάν ήθελε ν’ ανοίξει ένα μαγαζί μέσα στο άλσος, ήταν να πάρει βεβαίωση από το δασαρχείο και την πυροσβεστική. Μου δημιουργεί εντύπωση όμως το γεγονός ότι διοικητής στο τμήμα Χολαργού είναι ένας αξιωματικός ονόματι Στεργιόπουλος, που μόνο περγαμηνές έχει στην πλάτη. Αναρωτιέμαι πώς ανέχεται αυτήν την εξώφθαλμη παρανομία, που προφανώς εκθέτει και τον ίδιο.

QQQ

Φαίνεται ότι το σχέδιο «κόψτε τα δέντρα» βρήκε εφαρμογή και στον Δήμο Ζωγράφου. Τα… όνειρα του δημάρχου Γιάννη Καζάκου να τσιμεντοποιήσει ό,τι έχει απομείνει έχουν αρχίσει να υλοποιούνται. Η διαφορά σ’ αυτήν την περίπτωση είναι ότι πρόκειται τα όνειρα αυτά να εφαρμοστούν σε δασική έκταση. Σιγά το πράγμα θα μου πείτε. Η Διεύθυνση Δασών της ανατολικής Αττικής έχει χαρακτηρίσει δασικά τα 17 στρέμματα που «λιγουρεύεται» ο δήμαρχος να τα μετατρέψει σε εμπορικά κέντρα και γκαράζ με την υπ’ αριθμόν 4507/6/ 11/07. Όλα έχουν δρομολογηθεί. Μου λένε ότι έχει βρεθεί και η εταιρεία. Το έργο θα γίνει σύμφωνα με τον νόμο περί σύμπραξης Δημοσίου και ιδιωτών. Ο δήμος έχει συμφωνήσει να πάρει ως αντιπαροχή ένα κτίριο 1.500 τ.μ. και δύο γκαράζ διακοσίων θέσεων. Η μεγάλη πλάκα είναι, για να καταλάβετε την ανυπαρξία του κράτους, ότι ένα μικρό μέρος της έκτασης το έχουν καταπατήσει κάποιοι ιδιώτες που, με δικηγόρο μεγαλοστέλεχος της ΝΔ, το διεκδικούν και δικαστικά. Σε όλα αυτά φυσικά υπάρχει και κάποια αντίσταση που εκδηλώνεται από κατοίκους της περιοχής, αλλά βλέπω σύντομα, παρά τις αγνές προθέσεις των κατοίκων, ν’ αρχίζουν οι μπουλντόζες να δουλεύουν.

QQQ

Απίστευτο. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, που έγινε μέσα στο κατακαλόκαιρο, ο Δήμος Βούλας αποφάσισε να διαγράψει πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ (!) που έχει επιβάλει στη Βʼ πλαζ. Στην ίδια συνεδρίαση έδωσε άδεια σε δέκα καταστήματα των οποίων οι αυθαιρεσίες πάνω στην αμμουδιά είναι ορατές και από τα ψάρια. Ούτε ένας σύμβουλος δεν έβγαλε λέξη για το νέο σκάνδαλο που πήρε σάρκα και οστά. Για να είμαι πιο δίκαιος, κάτι είπε ο πρώην δήμαρχος Άγγελος Αποστολάτος, αλλά μάλλον το είπε για να το πει. Σε όλα αυτά βέβαια η τεχνική υπηρεσία του δήμου είναι πάντα θετική στην εισήγησή της.

QQQ

Στις 28 Σεπτεμβρίου έχει ορισθεί, σύμφωνα με τα κατασχετήρια που έχω στη διάθεσή μου, η δέσμευση οκτώ κτιρίων και τριών τραπεζικών λογαριασμών με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ του Δήμου Κέρκυρας, εξαιτίας χρεών προς έναν ιδιώτη που έχει αναλάβει την καθαριότητα του νησιού. Το διεκδικούμενο ποσό είναι 1 εκατ. ευρώ. Η μόνη λύση είναι να δώσει «κάτι» ο δήμος στον εργολάβο για να μην υλοποιηθούν οι δικαστικές αποφάσεις. Αυτά έπρεπε να ξέρουν οι τουρίστες. Οι ωραίες παραλίες και το φρέσκο ψαράκι κρύβουν από πίσω έναν καταχρεωμένο δήμο.

QQQ

Παραιτήθηκαν από το νομαρχιακό συμβούλιο της Αθήνας οι βουλευτές Ντινόπουλος και Πιπιλή λόγω φόρτου καθηκόντων. Ο συνδυασμός εξέλεξε ως επικεφαλής την Κατερίνα Αδαμοπούλου. Η επιλογή με βρίσκει σύμφωνο. Δεν ξέρω βέβαια εάν αυτή η επιλογή προαναγγέλλει και το χρίσμα στις επικείμενες εκλογές. Ίδωμεν.

QQQ

Πάλι κονόμησε ο Δήμος Αιγάλεω 500.000 ευρώ με έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών. Ο δήμαρχος στις 26/3/07 με αριθμό πρωτοκόλλου 1/947 υπέβαλε αίτημα για 3 εκατ. ευρώ προκειμένου να καθαρίσει μια περιοχή στην οποία, όπως ισχυρίστηκε, βιοτεχνίες εναποθέτουν απορρίμματα. Τα 3 εκατ. ευρώ έγιναν 500.000 ευρώ. Έτσι γίνεται πάντα.

QQQ

Ωραίο σύμβουλο έχεις διαλέξει, κύριε δήμαρχε Ωρωπού. Οι μπουνιές και οι κλοτσιές που έπεσαν μεταξύ του τεχνικού συμβούλου του δημάρχου, ονόματι Λαμπηδαρίδη και επαγγέλματος βενζινοπώλη και του δημοτικού συμβούλου Ηλιάσκου Βαγγέλη δεν είχαν προηγούμενο. Μια κουβέντα ο ένας μια ο άλλος έφερε την κόλαση. Ο Ευάγγελος πήγε στο νοσοκομείο σχεδόν σακατεμένος. Πολύ άντρας ο βενζινάς. Τι ακριβώς συμβουλές σου δίνει, ρε δήμαρχε; Αφού ο λόγος είναι για τον Ωρωπό, να σας πω ότι ανεξαρτητοποιήθηκε και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Ανδρέας Μπαλούκας. Επιπλέον ολοκληρώθηκε και το πόρισμα που αφορούσε την οικονομική διαχείριση της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ο Εισαγγελέας έκρινε ότι έπρεπε να ασκήσει δίωξη σε οκτώ πρώην στελέχη της διοίκησης μεταξύ των οποίων και του πρώην δημάρχου. Τα τρία γεγονότα πάντως δεν είναι άσχετα μεταξύ τους.

QQQ

Παράδειγμα προς μίμηση έχει γίνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, τα δύο τελευταία χρόνια, μετά την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής, με επικεφαλής τον δήμαρχο Σταύρο Γεωργόπουλο.

Τα έργα που έχουν δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν βρίσκονται σχεδόν όλα σε εξέλιξη, οι δρόμοι και οι πλατείες αλλάζουν κυριολεκτικά όψη, τα οικονομικά του δήμου σε πλήρη διαφάνεια και πάνω απ’ όλα η ενημέρωση των δημοτών συχνή και ουσιαστική.

QQQ

Κυκλοφοριακό χάος θα προκαλέσει στην Αγία Παρασκευή η πρωτοβουλία του δημάρχου να μονοδρομήσει τη λεωφόρο Αγ. Ιωάννου, να κάνει οδό ήπιας κυκλοφορίας την οδό Έαρος και να αντιδρομήσει την οδό Αρτέμιδος.

Αυτό καταγγέλλει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος της περιοχής «Αγ. Ιωάννης» που καταγγέλλει τον δήμαρχο ότι προχώρησε στις ρυθμίσεις αυτές μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφίας στο δημ. συμβούλιο αφού σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε εκφράσει την αντίθεσή της.

QQQ

Εγκρίθηκε το επιχειρησιακό πρόγραμμα 2007-2013 του Δήμου Αργυρούπολης στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στο τέλος Ιουλίου.

QQQ

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις του δήμου καθώς και προϋπολογισμό των δαπανών της κάθε δράσης που θα οδηγήσουν την Αργυρούπολη στην ανάπτυξη και την οικονομική ευημερία.

QQQ

Με απόλυτη επιτυχία έγινε την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου στο Δασκαλιό Κερατέας στο «αγροτόσπιτο Νικολοσόφο» η καθιερωμένη πολιτιστική εκδήλωση που περιλαμβάνει απαγγελίες ποιημάτων, μονόπρακτο και μουσική συναυλία με γνωστά τραγούδια.

QQQ

Αλήθεια που αποθέτει ο Δήμος Κερατέας τα κατάλοιπα των Δημοτικών Σφαγείων; Στον ΧΥΤΑ, που βρίσκεται σε αρχαιολογική ζώνη, σε άλλη περιοχή της Αττικής ή στο εξωτερικό; Και κάτι ακόμα. Ο δήμος εισπράττει δικαιώματα για κάθε σφαγή ζώου ή… φορτώνει τα έξοδα λειτουργίας του σφαγείου στους δημότες; Και για να μην… ξεχνιόμαστε, επαναλαμβάνουμε: Λειτουργεί νόμιμα το σφαγείο, ή όχι;

Ο Εξορκιστής


Σχολιάστε εδώ