Οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ έχουν τον λόγο

Στην ερώτηση, την οποία υπογράφουν επίσης οι Γ. Μανιάτης, Τ. Αντωνίου, Η. Καρανίκας, Αθ. Μερεντίτη, Ντ. Ρόβλιας, Β. Τόγιας και Χρ. Χάιδος, τίθεται μεταξύ άλλων και το θέμα της τελικής χάραξης του Ε65 και του κατά πόσο αυτή θα εξυπηρετεί και τον Νομό Ευρυτανίας.

> Την ανάγκη τροποποίησης του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για την ισότιμη πρόσβαση των μεταναστών στις υπηρεσίες υγείας θίγει, με αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο, ο εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης.

> Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του έργου της εκτροπής του Αχελώου, αλλά και άλλων περιβαλλοντικών έργων στη Θεσσαλία, ζητεί με ερώτησή του στη Βουλή ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. Με την ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και ΠΕΧΩΔΕ, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την απειλή ερημοποίησης του θεσσαλικού κάμπου.

> «Ενδεχόμενη παραβίαση» της οδηγίας-πλαίσιο για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, που μπορεί να οδηγήσει σε διαδικασία παράβασης, συνιστά, σύμφωνα με απάντηση του αρμόδιου για θέματα απασχόλησης Επιτρόπου κ. Σπίντλα στον Δημήτρη Παπαδημούλη, η μη εφαρμογή των λεγόμενων «βέλτιστων πρακτικών» του ευρωπαϊκού χάρτη για τα κοινωνικά δικαιώματα στην παραγωγική διαδικασία ενέργειας από τη ΔΕΗ.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, με αφορμή καταδικαστική για τις πρακτικές της ΔΕΗ ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, μετά από καταγγελία του ιδρύματος Μαραγκοπούλου, ζητούσε να πληροφορηθεί εάν η Κομισιόν προτίθεται να εξετάσει την παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων της ΔΕΗ και των περιοίκων.

Η Ρόδη Κράτσα
στις ΗΠΑ για τους ομογενείς
> Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ευρωπαϊκά θέματα που απασχολούν τον απανταχού Ελληνισμό θα έχουν οι ομογενείς μας στις Πολιτείες της Νέας Υόρκης και της Μασαχουσέτης, τις οποίες θα επισκεφθεί τις προσεχείς ημέρες η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα. Η ελληνίδα ευρωβουλευτής μεταξύ άλλων θα συναντήσει στελέχη της ομογενειακής κοινότητας, των οποίων είναι προσκεκλημένη, μέλη της Εκκλησίας, και της ακαδημαϊκής κοινότητας, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να την ενημερώσουν για τα εκεί προβλήματά τους και τις ευκαιρίες που περιμένουν από την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η ευρωβουλευτής δηλώνει ότι η περίοδος αυτή είναι σημαντική για να επαναπροσδιοριστούν οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ.


Σχολιάστε εδώ
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!