Τέσσερα με πέντε μετάλλια ο στόχος της Ελλάδας στο Πεκίνο

Η αποστολή αυτή είναι η μεγαλύτερη της ιστορίας της Ελλάδας σε Ολυμπιακούς που τελέστηκαν εκτός της χώρας, αφού η μεγαλύτερη ήταν το 2004 στην Αθήνα, όταν, όμως, δεν υπήρχαν όρια πρόκρισης για τη διοργανώτρια χώρα και υπήρξε εκπροσώπηση σε όλα τα αθλήματα.

Η μεγαλύτερη αποστολή όλων των εποχών, βεβαίως, έχει και τις μικρότερες προσδοκίες σε επιτυχίες και μετάλλια και καθώς φαίνεται η κατάκτηση τεσσάρων με πέντε μεταλλίων είναι ο ανώτατος στόχος της ελληνικής ομάδας που ελπίζουμε τελικά να πετύχει κάτι παραπάνω. Βάσει στατιστικής έρευνας για τις χώρες που διοργάνωσαν Αγώνες και το τι έκαναν στους αμέσως επόμενους, η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει στο Πεκίνο 12 μετάλλια, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο, ενώ απίθανο είναι να φθάσει η χώρας μας τα 16 μετάλλια που κέρδισε στην Αθήνα και που είναι τα περισσότερα της ιστορίας της, αλλά και τα 13 του Σίδνει που είναι τα περισσότερα της ιστορίας της εκτός έδρας…

Από την αποστολή που ταξιδεύει στην Κίνα οι ελπίδες είναι λίγες και συγκεκριμένες. Απόντες λόγο ντόπινγκ θα είναι οι εθνική Άρσης Βαρών, η επονομαζόμενη και ντριμ τιμ, η οποία εκπροσωπείται μόνο από τρεις αθλητές και μία αθλήτρια, ο κολυμβητής Γιάννης Δρυμωνάκος, ο ποδηλάτης Γιάννης Ταμουρίδης, ο κωπηλάτης Γιάννης Τσάμης και ο αθλητής του στίβου Δημήτρης Ρέγας.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών και οι εθνικές ομάδες πόλο γυναικών και ανδρών είναι οι ελπίδες της Ελλάδας για βάθρο σε ομαδικό επίπεδο. Από εκεί και πέρα, η Πηγή Δεβέτζη στο τριπλούν με τον τζουντόκα και σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής στην παρέλαση της τελετής έναρξης, Ηλία Ηλιάδη, είναι οι δύο μεγαλύτερες ελπίδες για μετάλλιο ακόμη και χρυσό.

Άλλες ελπίδες για μετάλλιο ή διάκριση συγκεντρώνουν οι Αλέξανδρος Νικολαϊδης και Ελλη Μυστακίδου στο ταε κβον ντο, ο Αρης Γρηγοριάδης στην κολύμβηση, ο Βλάσης Μάρας στην ενόργανη γυμναστική, ενώ ελπίδες διάκρισης έχουν οι Στεφανί Μπισμπίκου στην ενόργανη και η Ελίνα Ανδριόλα στη ρυθμική, τόσο στο ατομικό όσο και με την εθνική ανσάμπλ.

Επίσης υπάρχουν οι Αθανασία Τσουμελέκα (20.000 μέτρα βάδην), Περικλής Ιακωβάκης (400 μέτρα με εμπόδια) και Λούης Τσάτουμας (μήκος) που μπορούν να διακριθούν και να φθάσουν ψηλά αν βρεθούν σε καλή ημέρα, καθώς και οι Δημήτρης Μούγιος και Βασίλης Πολύμερος στην κωπηλασία (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών) που μπορούν και αυτοί να πετύχουν τη διάκριση.

Οι έλληνες αθλητές και αθλήτριες έχουν αρχίσει και αναχωρούν τμηματικά για το Πεκίνο. Την ερχόμενη Πέμπτη 7 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα, 7 το πρωί Ελλάδας), θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή εισόδου της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής στο Ολυμπιακό χωριό με την καθιερωμένη έπαρση της ελληνικής σημαίας.


Σχολιάστε εδώ