ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Είναι εντυπωσιακό, αν δεν είναι πρωτοφανές, να εμφανίζονται μεγαλόσχημοι υπουργοί να αγοράζουν ακίνητα. Παλιά, πριν από το 1967, μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες πέθαιναν στην ψάθα, όπως ο Γεώργιος Παπανδρέου, που άφησε κάπου 50.000 δρχ. για να πληρώσουν τον μπακάλη και τον κρεοπώλη της γειτονιάς του…

Δεν είναι δυνατόν να μη γίνεται διασταύρωση της αξίας π.χ. ενός σκάφους με τις τιμές της αγοράς.

Και πάνω απ’ όλα, δεν μπορεί να μη συσχετίζεται το φετινό «πόθεν έσχες» ενός υπουργού, ενός βουλευτή, ενός γενικού γραμματέα με τα προηγούμενα «πόθεν έσχες». Π.χ. ένας που είχε εκλεγεί το 1974 και το 1981, τι είχε τότε και τι έχει σήμερα.

Όπως επίσης, από τη στιγμή που παντρεύτηκε τι περιουσία είχε η γυναίκα του και τι έσοδα από τη δουλειά της, και τι έχει σήμερα.

Και βέβαια θα πρέπει να απαγορευτεί διά ροπάλου να έχουν πολιτικοί off-shore εταιρείες, που είναι το μέσον της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αλλά και της απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων, που, για να τα κρύβουν, προφανώς τα απέκτησαν παράνομα.

Μόνον έτσι θα μπορούν οι πολίτες που ψηφίζουν να βγάζουν ασφαλή συμπεράσματα για τους πολιτικούς και τους εκλεγόμενους στον τόπο τους.

Τόσα χρόνια, από το 1964, που καθιέρωσε το «πόθεν έσχες» ο Γεώργιος Παπανδρέου για την προστασία της εντιμότητας του πολιτικού κόσμου, ποτέ, ούτε για δείγμα, δεν βρέθηκε, δεν ακούστηκε ότι κάποιο «πόθεν έσχες» ήταν ψεύτικο, κάλπικο, και ότι ο πολιτικός που το υπέβαλε είχε τεράστια περιουσία, που δεν τη δήλωνε.

Δηλαδή όλοι ήταν και είναι έντιμοι; Και τότε όλα αυτά που ακούγονται και ο τρόπος ζωής αρκετών που τα επιβεβαιώνει είναι άθλιες κατηγορίες; Και ο κ. Χριστοφοράκος, ο κ. Μαυρίδης, ο κ. Σίκατσεκ, έτσι το «πέταξαν» ότι από τα «μαύρα ταμεία» της Ζήμενς έφυγαν πάνω από 100.000.000 ευρώ σε πολιτικούς;

Και το πιστεύει άνθρωπος;

Τελικά τι χρειάζονται αυτές οι δηλώσεις «πόθεν έσχες»; Προς τι η ταλαιπωρία, αφού η χρόνια τώρα κατάθεσή τους ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ, αντίθετα είχαν το… πιστοποιητικό που βούλωνε το στόμα αυτών που αμφισβητούσαν την εντιμότητά τους…

Αν δεν υπάρξει τροποποίηση και ειδικός φορέας –όχι η Βουλή, αλλά π.χ. το Ελεγκτικό Συνέδριο, ή κάποια άλλη απ’ αυτές τις περιβόητες Ανεξάρτητες Αρχές, για τον ρόλο των οποίων εμείς διαφωνούμε, γιατί τελικά αυτές τίποτα δεν πρόσφεραν, απλώς βολεύθηκαν κάποιοι και έγιναν εξουσία, παρότι δεν έχουν λαϊκή εξουσιοδότηση– τότε είναι καλύτερα να καταργηθεί, για να μην κοροϊδευόμαστε.

Τους τρέφουν οι… γυναίκες τους

Είναι πρωτόγνωρο για τους πολιτικούς μας να διαπιστώνεται από το «πόθεν έσχες» πολλών επωνύμων και μάλιστα κορυφαίων υπουργών ότι οι γυναίκες τους βγάζουν πολύ περισσότερα απ’ αυτούς! Δηλαδή όχι μόνο δουλεύουν για να… θρέψουν τα παιδιά τους, όπως είπε στη Βουλή ο κ. Αλογοσκούφης, αλλά ταΐζουν και τους ίδιους.

Και άντε να πείσουν τους πολίτες ότι δεν αυξήθηκαν οι δουλειές των συζύγων εξαιτίας της θέσης που κατέχουν οι ίδιοι και που έχει ως αποτέλεσμα να διοχετεύεται έμμεσα πελατεία στις κυρίες τους…

Και αν δεν είναι έτσι, τότε ας δώσουν οι εν λόγω υπουργοί στη δημοσιότητα τις φορολογικές τους δηλώσεις με τα χρήματα που κέρδιζαν οι γυναίκες τους όταν δεν ήταν υπουργοί ή βουλευτές.


Σχολιάστε εδώ