Στα δικαστήρια οδηγείται ο Άρης

Οικονομικές απαιτήσεις εγείρει από τον Άρη η πρώην ομάδα του Αβραάμ Παπαδόπουλου Διγενής Λακκώματος Χαλκιδικής για τη μεταγραφή του παίκτη στον Ολυμπιακό, με βάση συμφωνία που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές τον Ιούλιο του 2002, όταν η ομάδα της Χαλκιδικής παραχωρούσε με μεταγραφή τον εν λόγω παίκτη στον Άρη. Έξι χρόνια αργότερα, ο εν λόγω σύλλογος ζητά από τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης ποσό 500.000 ευρώ για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή στους «ερυθρόλευκους», τα οποία, όπως υποστηρίζει, προκύπτουν από μεταξύ τους συμφωνία που έχει συναφθεί στις 18 Ιουλίου 2002.
Σύμφωνα με τη συμφωνία αυτή, που υπέγραψαν, όπως φαίνεται, ο πρόεδρος του Άρη Λάμπρος Σκόρδας και ο ομόλογός του του Διγενή Πέτρος Ρούζιος, κατά την παραχώρηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου στους «κίτρινους», «οποιαδήποτε στιγμή ο παίκτης πουληθεί από τον Άρη σε οποιαδήποτε ομάδα ο Διγενής θα δικαιούται το 20% επί του συνολικού ποσού πώλησης». Το συνολικό ποσό της πώλησης του Αβραάμ Παπαδόπουλου από τον Άρη στον Ολυμπιακό ανέρχεται 2,5 εκατ. ευρώ και άρα το 20% που ζητά η ομάδα της Χαλκιδικής είναι 500.000 ευρώ. Ο Διγενής, μάλιστα, απέστειλε την περασμένη Τετάρτη, 23 του μήνα, εξώδικο στον Άρη, με το οποίο ζητά εντός πέντε ημερών από την κοινοποίηση του εξωδίκου να έρθουν οι δύο πλευρές σε επαφή για να συμφωνήσουν για τον τρόπο καταβολής των 500.000 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρεται στο εξώδικό, ο Διγενής αναφέρει ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια, ενώ κοινοποιεί και το εξώδικο και τα υπόλοιπα έγγραφα στον Ολυμπιακό, τον οποίο πέραν της ενημέρωσης καλεί να παρέμβει για να διευθετηθεί το χρέος του Άρη ως «υπερθεματίστρια και οφειλέτιδα 2,5 εκατ. ευρώ. προς την ΠΑΕ Άρης».
Το εξώδικο εστάλη στις 23 του μήνα και σύμφωνα με την προθεσμία που δίνεται στον Άρη, η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης θα πρέπει έως αύριο, 28 του μήνα, να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους του Διγενή για να συμφωνήσουν στην καταβολή του ποσού. Διαφορετικά, η υπόθεση θα παει στα δικαστήρια.


Σχολιάστε εδώ