Πατρινά και… άλλα

Βαριές καμπάνες για το βαπόρι από την… Κροατία

Με φωνές, κλάματα και με βαρείς χαρακτηρισμούς στα αγγλικά για την έδρα του δικαστηρίου, αντέδρασαν συγγενείς και φίλοι του 60χρονου Κροάτη πλοιάρχου του πλοίου Coral Sea στο άκουσμα της ετυμηγορίας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Στο πλοίο είχαν βρεθεί ναρκωτικά μέσα στο φορτίο του καραβιού που ήταν μπανάνες, κατά την εκφόρτωση στο λιμάνι του Αιγίου τον Ιούλιο του 2007.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πλοίαρχο με το σκεπτικό ότι ως καπετάνιος έπρεπε να γνωρίζει τι μεταφέρει στα αμπάρια του και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 χρόνων. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της υπεράσπισης, που παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο καπετάνιος έπραξε ως ώφειλε, καθώς τα 200.000 κουτιά με μπανάνες φορτώθηκαν στο πλοίο από το λιμάνι του Εκουαδόρ συσκευασμένες και με τέτοιο τρόπο ώστε ήταν αδύνατο να μπορέσει κάποιος να το ελέγξει ολόκληρο. Μάλιστα, η Αστυνομία του Εκουαδόρ προχώρησε σε έλεγχο όλου του πλοίου πριν από τον απόπλου χωρίς να μπορέσει να εντοπίσει κάτι. Σύμφωνα πάντα με την υπεράσπιση, τα ναρκωτικά προορίζονταν για την Ιταλία, όπου ξεφορτώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου. Όμως από λάθος η παλέτα που είχε τα 51 κιλά κοκαΐνης βρέθηκε στο Αίγιο.

Οργιάζουν οι δουλέμποροι στο λιμάνι της Πάτρας

Μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών εντόπισαν για μια ακόμα φορά οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Πάτρας.
Δύο ζευγάρια Πολωνών προσπάθησαν να περάσουν με τα τροχόσπιτά τους από το λιμάνι της Πάτρας στην Ιταλία, μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους.
Οι λιμενικοί κατάλαβαν πως κάτι περίεργο συνέβαινε και πραγματοποίησαν εξονυχιστικό έλεγχο στα δύο οχήματα. Όπως διαπίστωσαν, στο πρώτο υπήρχαν επιμελώς κρυμμένοι 17 Αφγανοί λαθρομετανάστες και στο δεύτερο 19 Ιρακινοί.
Όλα δείχνουν πως πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα δουλεμπορίας, καθώς οι αλλοδαποί βρέθηκαν κρυμμένοι στο ίδιο ακριβώς σημείο, των πανομοιότυπων οχημάτων.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την προανάκριση, τα τροχόσπιτα ξεκίνησαν από την Αθήνα για το λιμάνι της Πάτρας, ωστόσο, περίπου μία ώρα πριν φτάσουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα παρέλαβαν το ανθρώπινο φορτίο.
Στην τρίτη περίπτωση, 6 λαθρομετανάστες βρέθηκαν μέσα σε καρπούζια που είχαν προορισμό τη δυτική Ευρώπη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα φορτία με τα καρπούζια είναι η νέα κρύπτη των αλλοδαπών, καθώς θεωρούν πως είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτοί.
Συνελήφθησαν όλοι, με αποτέλεσμα για ακόμα μια φορά να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στον δεύτερο λιμενικό σταθμό και να παραμείνουν οι λαθρομετανάστες για πολλές ώρες δεμένοι με χειροπέδες σε κοινή θέα στην ύπαιθρο.


Σχολιάστε εδώ