ΜΑΚΡΙΝΟ ΟΝΕΙΡΟ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 47% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών, το 47% των Ελλήνων, σε σχέση με το 45% πέρυσι, δεν θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές. Αυτό σημαίνει ότι 47 στους 100 Έλληνες φέτος δεν θα πάνε διακοπές ή, αν θα πάνε, θα αναγκαστούν να περιορίσουν δραστικά τον χρόνο παραμονής τους. Ακόμα και για τους συνταξιούχους που θα πάνε διακοπές φέτος, ο χρόνος παραμονής τους θα είναι πολύ μικρότερος απ’ ό,τι άλλα χρόνια.
Η σχετική έρευνα του ΙΝΚΑ πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο σε 600 άτομα με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
7 ήμερες: 30%,
10 ημέρες: 34%,
15 ήμερες: 25 %,
20 ήμερες: 6,5%
30 ήμερες: 1,5%

Προτιμούν θάλασσα

Η θάλασσα συνεχίζει να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων, σε ποσοστό 75%, ενώ το βουνό «κερδίζει» κάποιο έδαφος σε σχέση με παλαιότερες έρευνες, συγκεντρώνοντας το 25%.
Τέλος, οι εκτός Ελλάδας τουριστικοί προορισμοί είναι φέτος κατά 5% λιγότερο «ελκυστικοί» από πέρυσι, λόγω τιμής.

Βασιλεύει η αισχροκέρδεια

Το ίδιο προϊόν ή υπηρεσία στις τουριστικές περιοχές παρουσιάζει θεαματικές διαφορές -συχνά εξοργιστικές- σε σχέση με τον μέσον όρο της υπόλοιπης χώρας.
Εκτός των τιμών, όμως, σημαντικό πρόβλημα παρουσιάζεται στα ζητήματα της ποιότητας, της εξυπηρέτησης και της δημόσιας υγείας, όπου η αποδυνάμωση των ήδη ανεπαρκών μηχανισμών ελέγχου έχει δημιουργήσει δυνατότητες περαιτέρω ασυδοσίας, ιδιαίτερα των ευκαιριακών επιχειρηματιών.


Σχολιάστε εδώ